Novosti

Predstavljen Enogastro vodič Podravine i Prigorja 2017.

Koprivničko-križevačka županija i županijska Zajednica udruga vinogradara, vinara i voćara glavni su partneri na projektu Enogastro vodič Podravine i Prigorja 2017., koji je predstavljen u vinariji Grudić. Projekt je vrijedan 200 tisuća kuna, a podijeljen je u tri faze: prva je izdavanje brošure u dva oblika – Enogastro vodič Podravina i Prigorje te Enogastro vodič Podravina, druga faza je web izdanje, a treća snimanje turističkog filma o enološkoj i gastronomskoj ponudi Županije u rujnu ove godine. U brošuri, odnosno Vodiču predstavljeno je dvadesetak vinarija i desetak obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, ali je ostavljena i mogućnost nadopuna ovisno o interesu.
Župan Darko Koren naglasio je potrebu izdavanja Vodiča.
– uz trud i žuljeve naših proizvođača nastali su ovi kvalitetni proizvodi koji su najbolja promocija Koprivničko-križevačke županije zaključio je Koren.
Predsjednik županijske Zajednice udruga vinogradara, vinara i voćara te zamjenik župana Darko Sobota kazao je kako je Enogastro vodič zamišljen kao promocija županijskog turističkog potencijala, ali i kao pomoć domaćim vinarima, OPG-ima i ugostiteljima.
Voditelj projekta i glavni urednik Vodiča Miroslav Mirković objasnio je značaj Vodiča.
– vodič je prije svega namijenjen domaćim i stranim turistima kojima nudi korisne informacije dodao je Mirković.
Domaćin, Marijan Grudić, pohvalio je izdavanje Vodiča i njegov doprinos razvoju kontinentalnog turizma te je kazao kako očekuje pozitivne rezultate i povećani dolazak turista, a također je zahvalio Županiji na ulaganju u sektor vinogradarstva.
Osim Županije i županijske Zajednice, u izdavanju Vodiča sudjelovale su općine Drnje, Kalnik, Sveti Petar Orehovec, Kloštar Podravski, Molve, Legrad, Kalinovac, Virje, Novigrad Podravski, Hlebine, Koprivnički Bregi, Rasinja i Podravske Sesvete, grad Đurđevac, županijska Turistička zajednica, TZ grada Đurđevca, TZ područja Dravski peski, TZ područja Središnja Podravina, Udruga vinogradara i vinara Đurđevac, Udruga vinogradara i vinara Bilikum Križevci, Udruga vinogradara i vinara koprivničkog kraja Fran Galović, Udruga vinogradara i vinara sv. Martin Kalnik, Hrvatska gospodarska komora te brojni sponzori. Događanju su prisustvovali i saborski zastupnik Damir Felak, načelnici općina, brojni vinogradari i vinari, predstavnici županijskih ustanova, kao i ostali posjetitelji, koji su tom prilikom mogli isprobati dio vrhunske enološke i gastronomske ponude predstavljene u Vodiču.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live