Novosti

Predstavljen program Picokijade 2016.

U dvorani Sv. Jurja u utvrdi Stari grad održana je konferencija za medije na kojoj je predstavljen program Picokijade 2016., najveće turističke manifestacije kontinentalne Hrvatske o očuvanju nematerijalne kulturne baštine, koja će se ove godine održati od 24. do 26. lipnja. Predstavljanje programa ovogodišnje Picokijade je najavila gospođa Anđela Lenhard Antolin koja je izrazila ponos i zadovoljstvo što može pozdraviti predstavnike medija i sve okupljene.

Gradonačelnik Željko Lacković i predsjednik Turističke zajednice Grada Đurđevca, najprije se zahvalio medijima i sponzorima koji vrijedno prate našu najveću i najznačajniju manifestaciju. Istaknuo je kako je Picokijada i ove godine na tragu potvrđivanja statusa najveće kontinentalne turističke manifestacije čiji je pokrovitelj predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović.

Predsjednica Organizacijskog odbora Picokijade Kristina Benko Markovica uvela je sve prisutne u program Picokijade koja ima veliki značaj za naš grad, naše ljude i naš turistički potencijal. Predstavila je Malu Picokijadu čija je glavna manifestacija Kukuriček, dječji glazbeni festival koji ima dugu tradiciju i na kojem se predstavljaju nove pjesme i novi izvođači. Na Kukuričeku će sudjelovati preko 30 autora i oko 400 izvođača koji dolaze iz 8 različitih županija Republike Hrvatske. Istaknula je kako će u okviru Male Picokijade biti održane i brojne druge manifestacije za djecu kojima će se proslaviti dječje stvaralaštvo i kraj školske godine.

Središnji program Picokijade predstavio je predstavnik Turističke zajednice Grada Đurđevca Mario Fuček koji je naglasio da se Picokijada ne bi mogla održati bez pomoći sponzora i ljudi koji vole grad Đurđevac i Picokijadu. Cilj ovogodišnje Picokijade je pružiti gostima kvalitetan sadržaj gdje je centralni događaj scenski prikaz Legende o Picokima. Na ovogodišnjoj Picokijadi nastupiti će ansambl Lado, Željko Bebek i grupa Silente i Elemental. U scenskom prikazu Legende o Picokima sudjelovati će preko 300 sudionika, a  Picokijadu će obilježiti i tradicionalne manifestacije kao što su Povorka aranžiranih kola, Podrafest, Diganke, zlevanke i prkači, Viteška posla, te razne manifestacije na kojima će biti predstavljena naša nacionalna nematerijalna kulturna dobra i razne sportske manifestacije.

Svim prisutnima s nekoliko riječi obratili su se i predsjednica Županijske skupštine Verica Rupčić, predstavnik Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije Zdravko Mihevc, i predstavnici sponzora.

Program možete pronaći na stranici Picokijada.com

 

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live