OVJE MOŽE BITI VAŠA REKLAMA
Novosti

Predstavljena Podravinoteka i podijeljeni vaučeri domaćim proizvođačima na Danima voća u Đurđevcu

Grad Đurđevac je s provedbom projekta Podravinoteke krenuo 2016. godine, a njime se želi potaknuti lokalna obiteljska poljoprivredna gospodarstva da se aktivnije promoviraju. Krenulo se s brendiranjem domaćih proizvoda, ankete su pokazale kako je naše područje prepoznatljivo po ukusnoj hrani, kvalitetnim vinima i manifestacijama.
Na tragu toga kreirana je regionalna oznake  Kvaliteta Podravine, a trenutno je nosi 10 proizvođača i 20 proizvoda. Svrha oznake je zaštita, očuvanje i promocija, s ciljem poticanja proizvodnje, podizanja kvalitete i što boljeg plasmana na tržištu.
U sklopu jubilarne 20. manifestacije Dani voća Koprivničko-križevačke županija predstavili su se i domaći proizvođači pod zajedničkim nazivom Podravinoteka, te su podijeljeni vaučeri domaćim proizvođačima, o čemu je više rekao gradonačelnik Hrvoje Janči;
 
 
Predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković je napomenuo kako se želi zahvaliti svima koji se bave poljoprivredom i koji u današnje vrijeme imaju snage proizvoditi u Hrvatskoj.
-Grad Đurđevac će svake godine pomoći s većim iznosom u podizanju standarda. Pozivam sve proizvođače koji s još nisu prijavili za dodjelu oznake da isto učine– kazao je Lacković.
Bespovratna sredstva preko mjera poticanja u poljoprivredi Grada Đurđevca dobili su: OPG Amović Ljubeško, OPG Božo Divjačko, OPG Ferenčak Nadica, OPG Grdan Ivan, OPG Željko Ivančin, OPG Keljar Zdenka, OPG Siniša Kovačić, OPG Zlatko Kovačević, OPG Miroslav Mihaljević, OPG Damir Perčulija, Poison City d.o.o., OPG Maja Regović Makvić, OPG Marko Šolinić, OPG Zorica Vidaković, OPG Božica Vrbančić, OPG Dražen Fusić, OPG Đuro Magdić, OPG Ivan Cvekan, OPG Josip Fusić, OPG Lovrak Antonijo, OPG Ljiljana Kandučar, OPG Ljubica Pavelić, OPG Marijana Vujić, OPG Nikola Peršič i OPG Siniša Habijanec.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Skip to content
  • https://matrix-server.hr:8082/podravskiradio
  • Podravski Radio 87.6MHz
  • Radio