AktualnoDogađajiEventiNovostiVijestiVijesti iz Županije

Predstavljeni Dani okusa Podravine i Prigorja, a županijskoj Udruzi invalida uručena vrijedna donacija

U Koprivnici je održano predstavljanje programa Dana okusa Podravine i Prigorja, koji se održavaju u sklopu projekta Okusi hrvatske tradicije. U sklopu predstavljanja ove manifestacije, Udruzi invalida Koprivničko-križevačke županije svečano je uručen ček s donacijom vrijednosti 3.730 eura, a riječ je o sredstvima koja su prikupljena na nedavno održanoj 16. Velikoj martinjskoj špelanciji.
Organizator događanja bila je županijska Turistička zajednica, a prisustvovali su župan Darko Koren, pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić, pomoćnica direktora Zajednice Kirstina Sočev, predsjednik županijske Udruge invalida Miroslav Mačković, Maja Šimenc, voditeljica nacionalnog projekta Okusi hrvatske tradicije, Ivana Katanović iz Lovačke kuće Sokolovac, Nikolina Lončar iz Hotela Zlatan, Mario Fuček koji je predstavljao Pivnicu Stari grad Đurđevac te Danijel Dugina uime Hotela Picok Đurđevac, odnosno Đurđevečke Iže. U projekt Dana okusa Podravine i Prigorja još su uključeni Gornjevinska klet iz Križevaca i Pivnica Kraluš iz Koprivnice.
U osvrtu na humanitarni karakter manifestacije Velike martinjske špelancije, pomoćnica direktora Sočev kazala je kako se svake godine nastoji pomoći, a prikupljena sredstva zasigurno će doprinijeti radu Udruge. Donaciju je predsjedniku Mačkoviću svečano uručio župan Koren, pohvalivši Udrugu na svim aktivnostima koje provodi.
Što se tiče programa Dana okusa Podravine i Prigorja, on se održava u sklopu projekta Okusi hrvatske tradicije, gdje se predstavljaju tradicionalna domaća jela, u razdoblju od 17. studenog do 3. prosinca. U pripremi su i tematske radionice na koje se može svatko besplatno prijaviti županijskoj Turističkoj zajednici, a svaki je restoran zatim predstavio meni koji nudi.

Izvor; KKŽ

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live