Novosti

Predstavljeni planovi razvoja Općine Pitomača

Trenutne i buduće projekte u Općini Pitomača, načelnik Željko Grgačić i suradnici Rajko Stilinović i Davor Deskar predstavili su saborskoj zastupnici Vesni Bedeković, županu Igoru Androviću i županijskoj pročelnici Vesni Šerepac.
„U tijeku su projekti vrijedni 266 milijuna kuna. Najznačajniji je izgradnja kanalizacijske mreže aglomeracije Pitomača za dio naselja Pitomača, Stari Gradac, Dinjevac, Grabrovnica, Otrovanec i Kladare. On je vrijedan 200 milijuna kuna. Odobren nam je projekt EAGLE, vrijedan 12,5 milijuna kuna, tu je izgradnja Centra za posjetitelje Križnica, projekt Spektar s kojim ćemo obnoviti staru osnovnu školu, bivšu pučku kuhinju. Radi se rekonstrukcija srednjotlačne plinske mreže prirodnog plina na području općine Pitomača, proširenje gospodarske zone Rakitka u Kladarama, dovršenje Doma kulture u Pitomači,“ – rekao je načelnik Grgačić.
Tu je i projekt uređenja središta Pitomače, izgradnja sportske dvorane koja će se nalaziti kod Srednje škole Stjepana Sulimanca, ali i izgradnja nove osnovne škole, koja bi se nalazila, nedaleko navedene srednje. Time bi se stvorili uvjeti da svi osnovnoškolci idu u jednu smjenu, a dvoranu koja bi se gradila, koristili bi učenici osnovne i srednje škole. Tu je i škola u Kladarama, a između ostalog, od značajnijih projekata, bilo je govora o izgradnji Sportsko rekreacijskog centra SRCE u Pitomač i o projektu izgradnje mosta preko Drave kod Križnice, kao i o rekonstrukciji skele kod Križnice.
Župan Andrović, naglasio je kako općina Pitomača predstavlja primjer odlične suradnje s Virovitičko-podravskom županijom i predstavlja perjanicu razvoja ovog dijela naše županije.
„Niz je velikih i značajnih projekata koje smo radili i koje ćemo zajednički raditi na ovom području. Od gradnje Srednje škole Stjepana Sulimanca, do jednog od novijih i značajnijih, gradnje Poduzetničkog inkubatora u Pitomači u kojem su mjesto pronašli novi poduzetnici. Do sada smo u Općini Pitomača imali čvrstog partnera u brojnim projektima, i jučer i danas, a tako će biti i u budućnosti, a sve s ciljem dobrobiti i boljeg života stanovnika ovog kraja ali i cijele Virovitičko-podravske županije,“ naglasio je župan Andrović.

Povezani članci

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live