Novosti

Predstavnici Sveučilišta i Visokog gospodarskog učilišta Križevci s Predsjednicom razgovarali o izazovima u obrazovnom sektoru

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, u sklopu radnih sastanaka tijekom svog prvog dana izmještanja Ureda u Koprivničko-križevačku županiju, sastala se s prorektorom Sveučilišnog centra Koprivnica Marijem Tomišom te dekanicom Visokog gospodarskog učilišta Križevci Marijanom Ivanek Martinčić.
Prorektor Tomiša Predsjednici je predstavio djelovanje Sveučilišta, kao i buduće planove razvoja Sveučilišnog centra Koprivnica te smjerove studijskih programa. Dekanica Ivanek Martinčić kazala je kako je Visoko gospodarsko učilište Križevci izraslo na tradiciji najstarijeg poljoprivrednog i šumarskog učilišta u ovom dijelu Europe, koje je s radom započelo 1860. godine kao Kraljevsko gospodarsko i šumarsko učilište.
Sastanak je nastavljen razgovorom o izazovima u obrazovnom sektoru, a Predsjednica je pohvalila rezultate visokoškolskih ustanova i doprinos lokalnom razvoju.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Skip to content