NovostiVijesti

Predstavnici Županije posjetili objekt za organizirano stanovanje Centra „Svitanje“

Centar za pružanje usluga u zajednici „Svitanje” već gotovo sedam desetljeća uspješno pomože djeci i mladima koja su bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Ustanova, koja je od osnutka do danas pružila pomoć za više od 1.250 djece, iz godine u godinu širi spektar svojih usluga pa je tako uz usluge poludnevnog boravka i organiziranog stanovanja uz povremenu podršku djeci u potrebi dostupna i usluga organiziranog stanovanja uz sveobuhvatnu podršku, koja za cilj ima stvoriti okruženje koje je slično onom obiteljskom.

Kako bi se upoznali s funkcioniranjem sustava i novih usluga koje Centar pruža, župan Darko Koren, zamjenik župana Ratimir Ljubić te županijske pročelnice Melita Ivančić i Maja Blažek, ovog su tjedna posjetili objekt u kojem je uspostavljena usluga organiziranog stanovanja te se u druženju s korisnicima pobliže informirali o načinima i oblicima pružanja podrške. Ravnatelj Mladen Fajdetić je naglasio kako ustanova i stručni djelatnici svakog dana nastoje djeci stvoriti toplinu obiteljskog doma koja je nužna za razvoj u razdoblju odrastanja. Kako je istaknuto prilikom obilaska Županija kroz svoje mjere i programe u sektorima školstva i zdravstva, nastoji osigurati svu potrebnu skrb i pomoć djeci.

Podsjetimo, u Županiji je nedavno održan i sastanak predstavnicima službi i ustanova iz područja socijalne skrbi  na koje je istaknuto kako interes djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi i odraslih u potrebi, nije smještaj u prekapacitiranim ustanovama već suživot u udomiteljskim obiteljima gdje će razvijati svoje potencijale te imati sigurnost obiteljskog doma. Potreba za zbrinjavanjem djece i odraslih osoba se svakim danom povećava, pa je zbog nedostatka smještajnih kapaciteta nužan angažman cijele zajednice koja može pomoći upravo kroz institut udomljavanja. 

Mališane su na kraju posjeta razveselili i prigodni pokloni te kućanski aparat koji će poslužiti u pripremi hrane, a oni su Županiji kao znak zahvale na podršci uručili zahvalnicu i lijepe crteže.

IZVOR: KKŽ

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live