Novosti

Predstavnicima županija predstavljen širokopojasni projekt Donje Austrije

U prostorijama Hrvatske zajednice županija održana je prezentacija stručnjaka za pokretne i nepokretne mreže dipl. ing. dr. Igora Brusića o širokopojasnom projektu Donje Austrije, kojoj je ispred Koprivničko-križevačke županije prisustvovala voditeljica Odsjeka za informatičku podršku i informacijsku sigurnost Verica Ujlaki.
Predstavnicima županija pojašnjeno je kako je za institucijske investitore (mirovinske i infrastrukturne fondove) projekt izuzetno atraktivan jer je izgrađena infrastruktura monopol, a povrat sredstava osigurava se kroz korištenje mreže.
Projekt je u studenom 2016. godine dobio priznanje europske komisije (European Broadband Award) kao najbolji projekt u kategoriji otvorenosti i konkurentnosti.
Inicijator i voditelj projekta Igor Brusić sudjelovao je u izradi pravilnika HAKOM-a o distributivnim svjetlovodnim mrežama te u izradi okvirnog nacionalnog programa MMPI-a za razvoj infrastrukture širokopojasnog pristupa u područjima u kojima ne postoji dostatan komercijalni interes za ulaganja.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live