Novosti

Premijer Plenković svečano otvorio nove Belupove tvornice u Koprivnici

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković svečano je otvorio novu tvornicu u industrijskoj zoni Koprivnice, jednu od najvećih greenfield investicija u Republici Hrvatskoj, u čiju je gradnju i opremanje uloženo 530 milijuna kuna.
Uz predsjednika Vlade otvorenju je prisustvovala i potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić, ministar zdravstva Milan Kujundžić, župan Darko Koren, zamjenik župana Darko Sobota, Marin Pucar, Hrvoje Kolarić, saborski zastupnici, dosadašnja predsjednica Županijske skupštine Verica Rupčić te drugi uvaženi gosti.
Marin Pucar naglasio je kako su u realizaciji ove investicije sudjelovale hrvatske tvrtke, čime su pružili podršku domaćem gospodarstvu te povezali ono najbolje što Hrvatska ima u stvaranju dodane vrijednosti, istaknuo je kako su gradnju tvornica financirali sa 45% vlastitih sredstava i kreditom Hrvatske banke za obnovu i razvoj.
Premjer Plenković čestitao je na investiciji u proizvodnju koja je najvažniji dio gospodarstva te je poručio kako je to „pravi put za razvoj sjevernog dijela Hrvatske“. Kazao je kako su za kvalitetan i konkurentan rad na tržištu u farmaceutskoj industriji potrebna ulaganja u nove tehnologije, a to je upravo ono što predstavlja ova tvornica. Dodao je kako su svi gospodarski pokazatelji optimistični i poticajni,  a tome u prilog ide i podatak kako su investicije realnog sektora u Koprivničko-križevačkoj županiji u porastu od 30 posto u odnosu na raniji investicijski ciklus i to posebno u sektoru farmaceutike i energetike.
Nove će tvornice povećati postojeće proizvodne kapacitete za 150 posto, a početak proizvodnje lijekova, nakon dobivanja licence od Hrvatske agencije za lijekove i medicinske proizvode, planiran je za rujan ove godine.
 
Izvor slike KKŽ

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button
Skip to content
  • https://matrix-server.hr:8082/podravskiradio
  • Podravski Radio 87.6MHz
  • Radio