Novosti

Preventivna akcija „Dan ljubaznosti“

Tijekom prvih devet mjeseci 2016. godine pješaci su sudjelovali u 19 prometnih nesreća, od čega u dvije nesreće s poginulim osobama, te 15 s ozlijeđenim osobama. U nesrećama je sudjelovalo 20 pješaka, od kojih su dva smrtno stradala, teže je ozlijeđeno šest i lakše 10 pješaka. Ovome treba dodati da je početkom listopada zabilježena prometna nesreća u kojoj su sudjelovala tri pješaka, od kojih je jedan smrtno stradao i jedan teško ozlijeđen.

Na pješačkim prijelazima zabilježeno je 10 prometnih nesreća, a skrivili su ih vozači motornih vozila koji nisu poštivali pravo prednosti prolaska pješaka.

Kako bi se smanjilo stradavanje pješaka uz prometu Policijska uprava koprivničko-križevačka provesti će u četvrtak, 27. listopada, preventivnu akciju „Dan ljubaznosti“.

U provedbu akcije biti će uključeni djelatnici autoškola s područja naše županije, a akcijom se želi senzibilizirati vozače motornih vozila na činjenicu stradavanja pješaka, te im  ukazati da nepoštivanje prometnih propisa i nepropuštanje pješaka koji se kreću ili se spremaju kretati obilježenim pješačkim prijelazima uvelike doprinosi teškom stradavanju pješaka u prometu na cestama.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live