Novosti

Preventivno-represivna akcija Policijske postaje Đurđevac u subotu na nedjelju, 3./4. veljače

Tijekom 2017. godine na području PP Đurđevac zabilježeno je ukupno 135 prometnih nesreća, od čega 3 prometne nesreće sa poginulim osobama, 48 prometnih nesreća sa povrijeđenim osobama, te 84 prometnih nesreća sa materijalnom štetom. U 2017. godini 11,46% sudionika prometnih nesreća bilo je pod utjecajem alkohola, dok je u 2016.g. taj udio iznosio 15,13%.
U navedenim prometnim nesrećama alkohol je zabilježen kod vozača u 33 od 135 prometnih nesreća ili u 24,44% nesreća, odnosno svaki četvrti vozač koji je sudjelovao u prometnim nesrećama nalazio se pod utjecajem alkohola.
U cilju povećanja razine sigurnosti na prometnicama i smanjenja stradavanja sudionika prometa, smanjenja kršenja prometnih propisa i upravljanja vozilima u alkoholiziranom stanju, Policijska postaja Đurđevac će u subotu na nedjelju, 3./4. veljače, provesti preventivno – represivnu akciju usmjerenu na sankcioniranje prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola i nadzora mladih vozača, kojom prilikom će se posebna pozornost posvetiti mladim vozačima do 24. godine starosti, obzirom da ova kategorija vozača ne smije upravljati vozilom na cesti niti početi upravljati vozilom ako je pod utjecajem alkohola i droga ili lijekova.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live