Novosti

Preventivna akcija “Mir i dobro” i operativna akcija “Manje oružja, manje tragedija”

Na području RH Ministarstvo unutarnjih poslova posljednih 20 – ak godina provodi preventivnu akciju „Mir i dobro“. Akcija se provodi od 15. prosinca do 08. siječnja, a cilj je povećati sigurnost građana u nadolazećim blagdanima. Građane se upozorava na opasnosti od zlouporabe oružja, streljiva, eksploziva, bombi, eksplozivnih i pirotehničkih sredstava, raznih improviziranih sredstava kućne izrade. Pirotehnnička sredstva razvrstana su u 8 kategorija pojasnio je voditelj inspektorata Mirko Krajina.
 
 
 
– rizici od pirotehničkih sredstava izviru od buke koju proizvode i udaljenosti na kojoj se raspršavaju dijelovi kada se sredstvo aktivira. Pirotehnička sredstva F1 kategorije prodaju se tokom cijele godine osobama starijim od 14 godina, a F2 i F3 kategorije prodaju se od 15.prosinca do 01. siječnja osobama starijima od 18 godina u specijalnim trgovinama pirotehnike ili trgovini oružja i streljiva. Inspektor Krajina napomenu je i visinu kazni za nepoštivanje regulativa propisanih Zakonom.
 
 
 
Za kraj je inspektor Krajina je naglasio nekoliko savjeta za građane.
 
 
 
MUP od 01. rujna 2007. godine provodi i operativnu akciju „Manje oružja manje tragedija“ , akciju dragovoljne predaje oružja. Više o akciji i količini izuzetog oružja rekao je policijski službenik protueksplozijske zaštite Marinko Petreković.
 
 
 
– policijski službenik Petreković naglasio je da kod dragovoljne predaje oružja građani ne snose nikakve sankcije i da educirani policijski službenici u civilu dolaze na poziv građana i od njih uz mogućnost anonimnosti preuzimaju oružje.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live