Novosti

Prijavljena obnova i opremanje Društvenog doma u Sirovoj Kataleni: multifunkcionalni prostor za mještane i turiste

Suglasnost vijećnika za prijavu projekata dobio je i projekt obnove i opremanja Društvenog doma u Sirovoj Kataleni, kojim se želi stvoriti multifunkcionalni prostor za potrebe stanovnika Sirove Katalene, udruga i proizvođača domaćih proizvoda.
Odmah nakon dobivanja suglasnosti, prijavljen je projekt na mjeru programa ruralnog razvoja kojim će se obnoviti postojeći društveni dom u dijelu koji se odnosi na krovište, stolariju i fasadu. Njegovim opremanjem dobiti će se prostor za društvena okupljanja, prostor za organiziranje raznih radionica, edukacija i predavanja, te prostor za promociju vinara, lokalnih proizvoda i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava.
Kako će dom imati multifunkcionalnu namjenu dio doma će biti namijenjen i sportskim sadržajima s obzirom na nogometno igralište u njegovom dvorištu, dok će dio biti namijenjen organiziranju boravka i aktivnosti za najmlađe stanovnike naselja s edukativnim i zabavnim sadržajima.
– Društveni domovi u prigradskim naseljima često su i jedini sadržaji u prigradskim mjestima, te predstavljaju centralnu točku svih društvenih aktivnosti. Obnovom društvenog doma stvaraju se uvjeti za razvoj udruga, okupljanje mještana i kreiranje novih programa za daljnji razvoj mjesta, poput programa razvoja vinskih, biciklističkih ili drugih turističkih sadržaja- rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.
Ukupna procijenjena vrijednost projekta je 4,3 mil. kuna.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Skip to content
  • https://matrix-server.hr:8082/podravskiradio
  • Podravski Radio 87.6MHz
  • Radio