Novosti

Prikaz živih jaslica i prvi nastup Đurđice privukli brojne posjetitelje

Podno utvrde Stari grad u organizaciji Grada Đurđevca i Turističke zajednice održan je Adventski sajam na kojemu su sudjelovali brojni izlagači: OPG-ovi, domaće radinosti, udruge i obrazovne institucije koji su prezentirali i prodavali prigodne božićne ukrase, suvenire, slastice i  domaće proizvode.
Ovom prilikom po prvi puta su uprizorene žive jaslice s devom Đurđicom koja je bila zvijezda večeri čiji je prvi prvi glumački nastup osigurao simpatije ne samo mališana već i odraslih.
Okupljeni mogli vidjeti prizore betlehemske štalice i rođenje maloga Isusa. Scenski prikaz izvela je Udruga žena Suha Katalena koja je žive jaslice svake godine tradicionalno prikazivala na božićnoj priredbi u Suhoj Kataleni, te članovi Konjičkog kluba Đurđevački graničari. Svojim se pjesmama za pravi božićni ugođaj pobrinuo zbor Dječjeg vrtića Maslačak i Zbor Matice umirovljenika grada Đurđevca.
Posjetitelji su se mogli okrijepiti čajem, kuhanim vinom i kobasicama te dati dobrovoljni prilog koji će se iskoristiti za pomoć potrebitima.
Oni koji su propustili žive jaslice mogu ih posjetiti idući petak, 22. prosinca kod utvrde Stari grad s početkom u 19,00 sati.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live