Novosti

Prof. dr. Slavko Sakoman održao predavanje „Izazov je biti jači od ovisnosti“

Povodom Mjeseca borbe protiv ovisnosti koji se obilježava od 15. studenog do 15. prosinca, u koprivničkom Kinu Velebit  prof. dr. Slavko Sakoman održao je predavanje „Izazov je biti jači od ovisnosti“.
Predavanje je bilo namijenjeno učenicima srednjih škola, a prije uvodnih riječi prikazan je kratki film učenika Gimnazije Dr. Ivana Kranjčeva Đurđevac pod nazivom „Zgrabi život, a ne porok“.
Održavanje ovog predavanja pohvalio je župan Darko Koren koji je naglasio kako su ovisnostima najviše izloženi mladi istaknuvši kako je izuzetno značajno da se u tom smislu pokuša djelovati preventivno, te je zahvalio svima koji su sudjelovali u organizaciji ovog predavanja te doktoru Sakomanu na njegovom dolasku koji je „sigurno jedan od vodeći autoriteta iz ovog područja u Republici Hrvatskoj“.
U svom edukativnom predavanju, doktor Sakoman kroz brojne je primjere prikazao kako ovisnost može utjecati na život mladih, kako dolazi do ovisnosti te koje su na kraju posljedice. Mladima je poručio da budu mudri te da pitaju za savjete, a na kraju je istaknuo kako u Koprivničko-križevačkoj županiji ima 35 liječenih ovisnika o opijatima.
U organizaciji ovog predavanja sudjelovali su Povjerenstvo za suzbijanje zlouporabe droga Koprivničko-križevačke županije, Gimnazija Fran Galović Koprivnica i Pučko otvoreno učilište Koprivnica, a u ime Koprivničko-križevačke županije predavanju su prisustvovali zamjenik župana Ivan Pal, pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo-socijalne djelatnosti Željka Koluder Vlahinja te njen pomoćnik Miroslav Belobrk.
Predavanje je održano uz financijsku podršku Koprivničko-križevačke županije.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live