Novosti

Proglašeni najuspješniji sportaši/ce grada Đurđevca u 2015. godini

U Domu kulture Đurđevac održano je svečano proglašenje najuspješnijih sportašica, sportaša, sportskih ekipa, trenera te zaslužnog sportskog djelatnika grada Đurđevca za 2015. godini. Rad Zajednice sportskih udruga Grada Đurđevca u 2015. godini prezentirao je predsjednik Zajednice Đuro Tomrlin koji se u svojem izlaganju osvrnuo na uspjehe sportaša u prethodnoj godini te je ukratko najavio smjernice za budući rad Zajednice. Uz sportske čestitke, pozdrave svim sportašima zaželjeli su predsjednica Županijske skupštine Verica Rupčić te zamjenik predsjednika Zajednice sportova Koprivničko-križevačke županije Zdravko Rupnik.

Čestitke na svim postignućima, osvojenim visokim plasmanima i medaljama, te na upornosti, vrijednom radu i zalaganju, kao i  uspješnom promicanju Đurđevca, lauretima, ali i njihovim trenerima i roditeljima izrazio je gradonačelnik Željko Lacković. Zahvalio se i Đuri Tomrlinu na uspješnom vođenju Zajednice i 50 godina rada. Ukratko se osvrnuo na izgradnju Športsko- rekreativnog centra koji će doprinijeti obogaćivanju rekreacijskog, ali i turističkog sadržaja. Projekt će se raditi u tri faze, a čim vremenski uvjeti dozvole krenut će se sa izgradnjom stadiona, dijela koji uključuje svlačionice i popratne sadržaje. Uređenje terena i stadionski dio trebali bi biti gotovi do kraja godine dok bi druga i treća faza obuhvatile uređenje pomoćnih terena. ŠRC će biti slika Đurđevca nošena upravo kroz rad svih sportskih udruga i djelatnika te sportaša koji dođu u naš grad- dodao je gradonačelnik.

U svečanom dijelu predstavljeni su rezultati svih nominiranih sportašica, sportaša, sportskih ekipa i trenera te zaslužnih sportskih djelatnika. Odlukom i glasanjem Upravnog odbora i uz glasove Izbornog povjerenstva i predstavnika medija proglašeni su najuspješniji u 2015. godini.

 • U kategoriji najuspješnija mlada sportašica, titulu najuspješnije osvojila je Ema Juričić (Karate klub Đurđevac) dok su nominirane još bile Jelena Kokša (Šahovski klub) i Ema Levačić (Rukometni klub Đurđevac).
 • U kategoriji najuspješniji mladi sportaš, titulu najuspješnijeg osvojio je Domagoj Đođ (Streljački klub Radnik Đurđevac) dok su još nominirani bili Rok Jendrašic (Škola nogometa Grada Đurđevca) i Igor Odobašić (Košarkaški klub Mladost).
 • U kategoriji ženska sportska ekipa 2015. godine, najuspješnija je ekipa Karate kluba Đurđevac dok su još nominirane bile ekipa Powerlifting kluba Ultimate i ekipa Rukometnog kluba Đurđevac.
 • U kategoriji ženska sportska ekipa osoba s tjelesnim invaliditetom 2015. godine proglašena je Ženska ekipa-viseće kuglane Športske udruge tjelesnih invalida Đurđevac.
 • U kategoriji muška sportska ekipa, najuspješnija muška ekipa za 2015. je ekipa Športsko ribolovnog kluba dok su još bili nominirani Kuglački klub Graničar i Škola nogometa Grada Đurđevca U-14.
 • U kategoriji muška sportska ekipa osoba s tjelesnim invaliditetom 2015. godine proglašena je ekipa Kuglačkog kluba osoba s invaliditetom Đurđevac.
 • Najuspješnija sportašica osoba s invaliditetom 2015. godine je Mirjana Šandor (Športska udruga osoba s tjelesnim oštećenjem s invaliditetom Đurđevac – ekipa viseće kuglana).
 • Najuspješnija sportašica je Klara Balatinec (Rukometni klub Đurđevac), a još je bila nominirana Slađana Čermaković (Powerlifting klub Ultimate).
 • Najuspješniji sportaš osoba s invaliditetom 2015. godine je Mario Prelec (Športska udruga osoba s tjelesnim oštećenjem s invaliditetom Đurđevac- ekipa viseće kuglane), a još je bio nominiran Damir Belobrk (Powerlifting klub Ultimate).
 • Najuspješniji sportaš je Hrvoje Janči (NK Graničar) dok su još nominirani bili Saša Franjić (Konjički klub Đurđevački graničari) i Zdravko Lovašen (Kuglački klub Graničar).
 • Najuspješniji sportski trener je Marko Đurišević (Škola nogometa Grada Đurđevca) dok su još nominirani bili Luka Cestar (Karate klub Đurđevac) i Mario Lončarić (Teniski klub Đurđevac).
 • Plaketu zaslužnog sportskog djelatnika primio je Milan Slaviček (Škola nogometa Grada Đurđevca), a nominirani su još bili Saša Deak (Powerlifting klub Ultimate) i Rajko Gašparić (Teniski klub Đurđevac).
 • Posebno priznanje za postignute sportske rezultate, stručan i redovit rad s mladim sportašima te promociju Đurđevca tijekom 2015. godine osvojio je Teniski klub Đurđevac.
 • Zahvalnicu za izniman doprinos u fotografskom praćenju i promociji sportaša Grada Đurđevca dobio je Đura Grčić, a nagradu za osvojeni naslov državne prvakinje osvojila je Ema Juričić (Karate klub Đurđevac).

U ime svih nagrađenih zahvalu je izrazio Milan Slaviček. Nakon službenog proglašenja i zajedničkog fotografiranja okupljeni su nastavili druženje uz zakusku.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
 • https://streaming.podravskiradio.hr/live