Novosti

Proglašeni najuspješniji sportašice, sportaši i sportske ekipe KC-KŽ županije za 2016.godinu

U Đurđevcu je održano proglašenje najuspješnijih sportašica, sportaša i sportskih ekipa KC-KŽ županije u prošloj godini. Svečanost se održala u organizaciji Zajednice sportova KC-KŽ županije. Zajednica sportova broji 17 članica s područja županije. Članice Zajednice su: Zajednice športskih udruga gradova, Županijski sportski savezi i sportski klubovi koji nemaju županijski strukovni savez, a nisu ni članovi Zajednica sportskih udruga gradova.
Na početku svečanosti proglašenja prisutne je pozdravio i najavio broj pristiglih nominacija predsjednik Zajednice Stanislav Lovković. Zahvalio se jedinicama lokalne samouprave na financijskoj potpori jer na taj način daju mogućnost sportašima da postižu zapažene rezultate, te je čestitao nagrađenima.
Župan Darko Koren rekao je kako je proglašenje najuspješnijih sportašica, sportaša i sportskih ekipa velik dan županijskog sporta, te nadodao kako u proračunu za ovu godinu samo su dva segmenta u kojima se sredstva unatoč svim financijskim problemima lokalnih i regionalnih jedinica samouprave neće smanjivati, jedan od tih segmenata je sport.
Najboljom sportašicom s invaliditetom za prošlu godinu proglašena je Nadica Mesar članica Športske udruge tjelesnih invalida “Đurđevac” Viseća kuglana.
Luka Drokan iz kluba za obaranje ruke Tigar Križevci proglašen je najuspješnijim sportašom s invaliditetom.
Za najbolju žensku sportsku ekipu osoba s invalidietom proglašena je Športska udruga tjelesnih invalida “Đurđevac” Viseća kuglana žene.
Najuspješnija muška sportska ekipa osoba s invaliditetom u prošloj godini je Sportska udruga za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama Veliko Srce Koprivnica.
Valentina Belušić proglašena je najperspektivnijom sportašicom, a članica je Hrvačkog kluba Podravka iz Koprivnice.
Najperspektivnijim sportašom prošle godine proglašen je član kluba za obaranje ruke Tigar Križevci – Marko Kogl (č.Kegel).
Kadetska ekipa rukometnog kluba Podravka iz Koprivnice najperspektivnija je ženska sportska ekipa u 2016.godini.
Muška sportska ekipa koja je ponjela nagradu kao perspektivna ekipa su juniori Streljačkog kluba Križevci 1252.
Najuspješnijom sportašicom proglašena je Ida Šimunčić iz Atletskog kluba Križevci.
Najbolji sportaš za prošlu godinu je Luka Đurđ član Ronilačkog kluba Šoderica.
Nagradu za iznimno sportsko dostignuće primila je Ema Juričić Karate klub Đurđevac.
Zvonko Jagušić iz križevačkog Streljačkog kluba proglašen je najboljim sportskim trenerom.
Predsjednik Streljačkog kluba Radnik, Đurđevac i potpredsjednik Streljačkog saveza  KC-KŽ županije Ignac Maletić osvojio je priznanje za zaslužnog sportskog djelatnika za prošlu godinu.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live