Novosti

Program provedbe izobrazno-informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom “Održive misli”

Općina Molve zajedno s Gradom Đurđevcom i općinama Ferdinandovac, Novo Virje, Kalinovac, Kloštar Podravski i Virje, sukladno potpisanom Sporazumu o udruživanju u provedbi projekta: Program provedbe izobrazno-informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom „Održive misli“ krenuli su u provođenje aktivnosti kroz projekt. Aktivnosti se odnose na podjelu letaka i brošura, isticanje plakata, natjecanja u osnovnim školama, kostimirane predstave i slikovnice u dječjim vrtićima, a sve na temu održivog gospodarenja otpadom.
Ukupna vrijednost projekta koji je već u provedbi iznosi 492.000,00 kuna, od čega Ministarstvo zaštite okoliša i energetike sufinancira iznosom od 418.000,00 kuna, dok se dodatnom prijavom na javni poziv Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU osiguralo dodatno sufinanciranje u iznosu do 70% vlastitog udjela. Općina Molve od ukupnog iznosa projekta od 22.000,00 kuna koji se odnosi na vlastito financiranje, zajedno sa ostalim općinama i Gradom Đurđevcom osigurat će sredstva razmjerno broja kućanstva na području pojedine jedinice lokalne samouprave.
Prva tema na kojoj se baziraju informativne aktivnosti je “Sprječavanje nastanka otpada”.
Cilj projekta je izgradnja svijesti stanovništva o važnosti odgovornog postupanja s komunalnim otpadom, s posebnim naglaskom na sprječavanje nastanka otpada, pravilno odvajanje otpada u kućanstvima, kućno kompostiranje i ponovnu uporabu predmeta s ciljem smanjenja količine otpada koji se odlaže na odlagališta.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button
Skip to content
  • https://matrix-server.hr:8082/podravskiradio
  • Podravski Radio 87.6MHz
  • Radio