Novosti

Program razvoja cikloturizma na kontinentu – postavljena servisna stanica u Molvama

Program razvoja cikloturizma u kontinentalnoj Hrvatskoj ima sve važniju ulogu u razvoju kontinentalnog turizma što doprinosi ravnomjernijem turističkom razvoju, stvaranju dodatnih sadržaja i jačanju aktivnosti turizma na kontinentu.
U svrhu trasiranja i označavanja cikloturističkih staza, postavljanja signalizacija i info ploča, opremanja cikloturističkih ruta i servisnih stanica, postavljanja standarda za „bed&bike“ smještajne objekte, Molve će biti označene i prepoznate kao jedna od stanica na putu biciklista, te time upisana i na cikloturističku kartu Koprivničko-križevačke županije odnosno Hrvatske.
U sklopu Programa razvoja cikloturizma na kontinentu, a u suradnji i financirano sredstvima Ministarstva turizma i Koprivničko-križevačke županije, postavljena je servisna stanica za bicikle na području Općine Molve. Servisna stanica za bicikle nalazi se kraj Društvenog doma u Molvama, te se na servisnoj stanici može koristiti alatom za popravak bicikla, pumpanjem guma, te je ista opremljena USB punjačem mobilnih telefona. Servisna stanica za bicikle je samoodrživa, napaja se solarnom energijom s ugrađenom LED rasvjetom na stup visine 2,6 metara čime je ujedno i svjetiljka, koristi energiju sunca i u potpunosti je autonomna.
Postavljanje servisne stanice za bicikle je samo prvi dio realizacije projekta cikloturizma.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Skip to content
  • https://matrix-server.hr:8082/podravskiradio
  • Podravski Radio 87.6MHz
  • Radio