Novosti

Projekt besplatne prehrane za 225 najpotrebitijih učenika prošao prvu stepenicu provjere

Grad Đurđevac se i ove godine prijavio na javni poziv Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva koji je raspisalo Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i Fond europske pomoći za najpotrebitije.
Projekt je prošao administrativnu provjeru te je upućen na vrednovanje same projektne prijave. Prijavljen je projektni prijedlog besplatne prehrane za najpotrebitije u Osnovnoj školi Grgura Karlovčana, a projektom osiguravanja prehrane biti će obuhvaćeno 225 učenika čiji roditelji su primatelji zajamčene minimalne naknade, samohrani roditelji i obitelji s troje ili više djece od kojih je jedno polaznik Osnovne škole Grgura Karlovčana, a ostala maloljetna.
Ukupna vrijednost projekta je 255.299,00 kuna, a provodio bi se na razdoblje od 10 mjeseci.
Škola je još prošle godine uvela i zdravi meni u školskoj kuhinji, a koji obuhvaća zdrave namirnice proizvedene na domaćim obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima. Također je jednom mjesečno organiziran i zdravi doručak za sve učenike škole.
– Kao što znamo doručak je vrlo važan obrok za školsko dijete, a svi naši školarci od ove godine nastavu polaze u jednoj smjeni – ujutro. Doručak omogućuje nesmetan rast i razvoj djetetova organizma, te proizvodnju energije koja mu je potrebna za optimalno funkcioniranje i rad – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Skip to content
  • https://matrix-server.hr:8082/podravskiradio
  • Podravski Radio 87.6MHz
  • Radio