Novosti

Projekt „Ruka pomoći“ kandidiran za najuspješniji lokalni EU projekt u Republici Hrvatskoj

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije pokrenulo je Izbor za najuspješniji lokalni EU projekt u Republici Hrvatskoj, a u konkurenciji zajedno sa 19 projekata na nacionalnoj razini kandidiran je i projekt „Ruka pomoći“ čiji je nositelj Klub za starije osobe „Mariška“ uz partnerstvo Koprivničko-križevačke županije, HCK – Gradsko društvo Crvenog križa Križevci i „PORE“ KKŽ.
Projekt „Ruka pomoći“ se provodio od rujna 2015. do studenoga 2016. godine, a cilj mu je bio unaprijediti mogućnost zapošljavanja dugotrajno nezaposlenih žena te promicanje usklađivanja poslovnog i obiteljskog života razvojem novih i unaprjeđenjem kvalitete postojećih socijalnih usluga u zajednici. Projektom se osiguralo zapošljavanje 23 gerontodomaćice kroz 10 mjeseci, a ukupna vrijednost projekta bila je 1.318.913,18 kn.
Izborom za najuspješniji lokalni EU projekt u razdoblju 2015.-2016. promoviraju se uspješni projekti financirani sredstvima Europske unije, a ujedno njihovom promocijom ističe se doprinos i značaj koji ostvaruju na području poboljšanja životnih uvjeta lokalne zajednice,   krajnjih korisnika te hrvatskih građana u cjelini kao i doprinos gospodarskom razvoju Republike Hrvatske.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live