Novosti

Projekta SuPER sigurni u prometu u Strukovnoj školi Đurđevac

Udruga osoba s invaliditetom “Bolje sutra” održati će aktivnosti projekta SuPER sigurni u prometu u srijedu (16.11.) u Strukovnoj školi Đurđevac od 12,20 sati. Održati će se radionicu za učenike, direktne korisnike projekta. Korisnike će se educirati o opasnostima prebrze vožnje. Stavit će ih se u jednu od situacija koje se može dogoditi kao posljedica stradavanja od prebrze vožnje. Sudionici će sjesti u invalidska kolica te će im se simulirati barijere na koje mogu naići u prostoru na koje nailaze osobe s invaliditetom kojima se dogodilo stradavanje iz ovakvih situacija.
Izvoditeljica ove aktivnosti biti će Mirela Škvorc voditeljica Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa PU Koprivničko-križevačke
Projekt je odobren na natječaju Ministarstva unutarnjih poslova.
Nositelj projekta je UDRUGA OSOBA S INVALIDITETOM „BOLJE SUTRA“, a partneri su Koprivničko-križevačka županija, IPA (međunarodno policijsko udruženje) – REGIONALNI KLUB KOPRIVNICA i Udruga Roma “Korak po korak” Koprivničko-križevačke županije.
Glavni cilj projekta je stjecanje znanja o pravilnom ponašanju tijekom vožnje kod mladih, podizanje svijesti kod donositelja odluka o zaštiti mladih, podizanje razine svijesti kod svih dionika u Koprivničko-kiževačkoj županiji o potrebi zaštite mladih od stradavanja u prometu i povećanje prometne kulture kod mladih u Koprivničko-križevačkoj županiji.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live