Life StyleMarketingNekategoriziranoNovosti

PROMO Kada je vrijeme da se zamijene stara sobna vrata? Kada je vratima odzvonilo?

Vrata predstavljaju jednostavan ukras svakog doma. Bilo da je riječ o vanjštini ili unutrašnjosti, glavni element, koji je ujedno i jedan od korištenijih, svakako su ulazna ili sobna vrata. Svakoga od nas smeta kada ona ne obavljaju svoju funkciju – otvaranje i zatvaranje vrata treba biti jednostavno, nikako ne smiju zapinjati ili proizvoditi zvukove. Ako je tome slučaj, moguće da je došlo vrijeme da opremite dom novim vratima.

Postoje očiti znakovi, točnije njih pet, kada je došlo vrijeme da se starim vratima zahvalimo i zamijenimo novim. Za početak, prvi znak da je došlo vrijeme da se vrata zamjene novim je kada imamo poteškoće s njihovim svakodnevnim korištenjem. Ukoliko se teško otvaraju, zatvaraju ili zaključavaju, tada je potrebna zamjena. Vrata svoju funkciju moraju odrađivati bez previše muke.

Drugi znak da je potrebno riješiti “problem” s vratima je kada se ista nalaze u raspadajućem stanju, ali su nam iz nekog razloga draga i odbijamo ih zamijeniti. Kada bacite pogled na svoja sobna vrata, kako vam ona izgledaju? Taj očni test rijetko kad iznevjeri! Ukoliko vrata prezentacijski i funkcionalno nisu na zadovoljavajućoj razini, potrebno ih je promijeniti.

Premda su sve više u modi ‘vintage’ vrata, važno je ne zamijeniti takva vrata sa zastarjelim oblikom. Naime, upravo je to treći po redu znak da je došlo vrijeme da se vrata zamijene novima. Iako je sve veći hit imati onaj retro izgled, ponekad su vrata zastarjela da više ne ispunjavaju tu kategoriju te ujedno ne služe svojoj svrsi u standardnim, modernim domovima jer su drugačiji tip i stil postali jednostavno učinkovitiji.

Zastarjela vrata mogu biti jednako loša kao i zastarjeli prozori. Osim što izgledom nisu više ono što su nekad bili, tim više što stvaraju neugodno iskustvo za svakoga tko se pronađe u njihovoj neposrednoj blizini (rekli bi naši stari – kod nas propuh ubija). Upravo je propuh četvrti znak da je potrebno promijeniti sobna vrata jer vrata s propuhom svakako doprinose većim troškovima energije posebice u hladnijim mjesecima. Samim time dolazimo do toga da se toplina raspršuje, a to znači i veće mjesečne izdatke. Kad računi za energiju postanu veliki, vrijeme je da se razmisli o zamjeni, kako prozora, tako i vrata. Dugoročno ćete si sami biti zahvalni.

Posljednji, peti znak koji odaje vrijeme za promjenu sobnih vrata je – buka. Svakako ne volimo kad vrata proizvode bilo kakav zvuk. Neizbježno je da s vremenom vrata postaju nešto glasnija u odnosu na prije. Premda tako ‘mali’ znak, svakako predstavlja jedan koji je među prvim indikatorima da s vratima nešto nije u najboljem redu. Čim vrata nisu kao nekada, potrebno je provjeriti što ne valja i u skladu s tim reagirati.

Zamjena vrata također pridonosi njihovoj sigurnosti, funkcionalnosti i prezentnosti. Bilo da je riječ da su vrata zastarjela, počela proizvoditi buku ili nešto slično od gore navedenih primjera, potrebno je napraviti ono što je neophodno – stara zamijeniti novim vratima. Dugoročno će doći na svoje.

Nitko ne želi imati vrata koja nisu u najboljem redu. Što se tiče njihove prezentnosti, svi volimo oku ugodna sobna vrata jer je to prva stvar koju uočimo. Stoga, ukoliko ste uočili da imate jedan ili više navedenih znakova, znate da je došlo vrijeme zamjene. A i novčanik će vam biti zahvalan. Stoga, kako bi popularno rekli #vratavrijemeje!

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live