Novosti

Proslavljen Dan Općine Novo Virje

Općina Novo Virje proslavila je svoj Dan, a program obilježavanja započeo je danom otvorenih vrata Dječjeg vrtića „Bregunica“ Novo Virje.

Obilježavanje je nastavljeno velikim brojem događanja u društvenom domu Drenovica gdje je za stanovnike Općine održan kulturno-umjetnički program Novo Virovska razglednica te peti susret mladih recitatora i glumaca „Pri Dravskomu“ kao i svečana sjednica Općinskog vijeća.

Na svečanoj sjednici načelnik Općine Branko Mesarov osvrnuo se na provedene projekte u prošloj godini kao i na ulogu javnih poduzeća Hrvatske Vode i Hrvatske Ceste. Naime, Hrvatske Vode su u prošloj godini uložile 4 milijuna kuna na području Općine za izgradnju ceste uz nasip dužine 7 kilometara te utvrđivanje obale uz skelu, a Općina je isfinancirala izgradnju ulazne rampe uz skelu, naglasio je načelnik Mesarov. Pored toga, načelnik je istaknuo i značajnije stvari u ovoj godini, a posebno projekt izgradnje Kulturno edukacijskog centra „Miroslav Dolenec – Dravski“ za koji je Koprivničko-križevačka županija sufinancirala izradu projektno tehničke dokumentacije. Dodao je da su u prošloj godini legalizirani i vatrogasni domovi Crnec i Drenovica te prostor nogometnog kluba Graničar.

Svečanoj sjednici prisustvovao je i župan Darko Koren koji se prilikom svog obraćanja osvrnuo na važnost općina jer one najbolje poznaju svoju sredinu kao i općenito na suradnju između Koprivničko-križevačke županije i općina. Župan je dodao kako će i dalje podržavati Općinu Novo Virje te je svima prisutnima čestitao Dan Općine kao i Međunarodni praznik rada te dan Svetog Josipa Radnika. Sjednici je prisustvovala i predsjednica Županijske skupštine Verica Rupčić, a u programu svečane sjednice nastupila je folklorna grupa Dječjeg vrtića “Bregunica”  spletom folklornih plesova i stihovima Miroslava Dolenca Dravskog te KUD “Širine”.

Uoči sjednice položeni su vijenci pred Središnjim križom palima za domovinu te na grob Stjepana Čadoića i Miroslava Dolenca Dravskog nakon čega je uslijedila i sveta misa za Općinu i za vatrogasce Novog Virja u župnoj crkvi Svetog Josipa.

Program obilježavanja završio je danas susretom područnih škola s područja Općine Novo Virje.

 

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live