Novosti

Radionica o javno privatnom partnerstvu za razvoj u sklopu projekta LADDER održana u Rimu

U Rimu je od 21. do 24. veljače u sklopu projekta LADDER, u kojem kao partner sudjeluje Hrvatska zajednica županija, održana radionica „Javno privatno partnerstvo u gospodarskom razvoju i kreiranju poslova – uloga lokalnih vlasti“. Radionica je provedena kao dio radnog paketa projekta vezanog uz transnacionalnu radnu skupinu „Javno privatno partnerstvo za razvoj“.
Projekt se provodi od siječnja 2015. do prosinca 2017. a u njemu sudjeluje 26 partnera i 20 suradnika iz 18 zemalja članica EU i 17 zemalja koje nisu članice EU. Projekt je utemeljen na DEAR pristupu koji zagovara obrazovanje o razvoju i podizanje svijesti, te ima za cilj osvijestiti građane o međuovisnosti globalnih i lokalnih razvojnih problema kao i potaknuti njihov angažman u svrhu razvoja i smanjenja siromaštva. Projekt u središte stavlja lokalne vlasti kao glavne pokretače ovog pristupa, a temelj programa je međusobna suradnja lokalnih vlasti i organizacija civilnog društva.
Na radionici su sudjelovali predstavnici partnera iz više europskih i afričkih zemalja, koji su uključeni u aktivnosti ove radne skupine. Hrvatsku zajednicu županija na radionici su predstavljali voditelj radne skupine za RH Vladimir Šadek iz Koprivničko-križevačke županije i Mateja Cah iz razvojne agencije VIDRA Virovitičko-podravske županije.
Radionica je bila prilika da se prezentiraju primjeri dobre prakse javno privatnog partnerstva iz zemalja sudionica, kao i da se razmotre nove razvojne mogućnosti za razvoj zajednice. Trodnevna radionica rezultirala je prihvaćanjem dokumenata „Privatni sektor u međunarodnoj razvojnoj suradnji – važnost korporativne socijalne odgovornosti“, „Europska povelja lokalnih vlasti za javno privatno partnerstvo u razvoju i stvaranju poslova“ i „Lokalne vlasti kao pokretači razvoja edukacije i podizanja svijesti“.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live