Novosti

Radovi na fasadi bivše zgrade MUP-a u centru Đurđevca pri završetku

Sve je bliži završetak radova na bivšoj zgradi MUP-a u središtu Đurđevcu. Nakon završetka jednog dijela soboslikarskih radova, u tijeku su radovi na postavi vanjskih lamela na budućoj zgradi Gradske uprave i ostalih službi.
Predstavnici budućih stanara već su pregledali i odabrali svoje prostore, te su se složili kako će ovaj novi moderan prostor i novi namještaj zasigurno olakšati svakodnevni rad djelatnika. Nakon što završi obnova bivše zgrade MUP-a, plan je da u njoj budu smještene sve gradske službe i ostale službe za rad sa građanima, kako bi građani sve administrativne poslove mogli obaviti na jednom mjestu u gradu.

Bivša zgrada policije nalazi se u samom centru grada, a bila je neučinkovita zbog brojnih staklenih površina i zastarjelog sustava grijanja. Projektom se zamijenilo krovište, ugrađena je nova stolarija, postavljene su nove instalacije te je ugrađeno dizalo za osiguravanje pristupačnosti zgrade osobama s invaliditetom. Modernizirati će se i sustav rasvjete, te će se postaviti novi centralni sustav grijanja čime se očekuje da će se smanjit potrošnja toplinske energije preko 65% te će se ujedno povećati kvaliteta i standard korištenja zgrade.

  • Iznimno sam zadovoljan dinamikom radova i lijepim vremenom koje je za sada na našoj strani, a mislim da su i građani zadovoljni te se svaki tjedan iznenade napretkom radova. Od početka nam je bila želja da ovim projektom na jednom mjestu smjestimo sve službe. Prema izgledu zgrade MUP-a, Poduzetničkog inkubatora i okoliša možemo si već sada predočiti kako će uskoro izgledati i okoliš oko Doma kulture, ali i budući trg. Mislim da se svi slažu da će ova zgrada bit još jedan dodatak Đurđevcu kojim se mijenja vizura grada i to u modernom, urbanom smjeru – rekao je Hrvoje Janči.
  • Sadašnji uvjeti gdje djelatnici Grada rade su ispod svake razine, vjerujem da će u tim novim prostorima nastaviti s misijom da naš grad pretvorimo u moderan europski gradić. Ovaj tjedan otvorene su i ponude dobivene na javnoj nabavi za namještaj koju smo zajednički raspisali za sve službe kako bi dobili novi namještaj i kako bi uredi bili jednoobrazno uređeni – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.
    Predviđeni rok završetka radova i useljenja je do kraja 2020. kada se očekuje da zgrada bude u potpunosti završena i opremljena te da u nju uđu prvi stanari.

Povezani članci

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live