Novosti

Radovi na zgradi Poduzetničkog inkubatora u Đurđevcu pri završetku

Sve je bliži završetak radova na Poduzetničkom inkubatoru u Đurđevcu. Nakon završetka soboslikarskih radova, u tijeku su radovi na postavi vanjskih lamela na zgradi Poduzetničkog inkubatora.
Izgrađeno je 750 metara kvadratnih prostora u koji će se početkom jeseni kada se planira dovršetak radova, smjestiti 20 opremljenih funkcionalnih prostora u potpunosti prilagođenih potrebama poduzetnika.
U Poduzetničkom inkubatoru će biti smještena novoosnovana mala poduzeća koja tek počinju poslovati ili su u fazi razvoja te postojeće tvrtke kojima je potreban prostor i stručna pomoć kroz savjetodavne, konzultantske te administrativne usluge i edukacije.

  • Iznimno sam zadovoljan dinamikom radova i lijepim vremenom koje je za sada na našoj strani, a mislim da su i građani zadovoljni te se svaki tjedan iznenade napretkom radova. Želja nam je da ovaj projekt potpomogne osnivanju novih poduzeća u našemu gradu. Prema izgledu zgrade Poduzetničkog inkubatora i okoliša možemo si već sada predočiti kako će jednog dana izgledati i okoliš oko Doma kulture, ali i budući trg. Mislim da se svi slažu da će ova zgrada bit će to još jedan dodatak Đurđevcu kojim se mijenja vizura grada i to u modernom, urbanom smjeru – rekao je Hrvoje Janči, gradonačelnik Đurđevca.
    – Na poziv za iskaz interesa za prostore zaprimljeno je i više zahtjeva od broja prostora koje imamo, tako da smo sigurni da će se prostori inkubatora nakon izgradnje odmah popuniti. Inkubator bez ljudi koji će u njemu napraviti svoje prve poduzetničke pothvate je samo lijepa zgrada koja ne ispunjava svoju svrhu, a naš će inkubator u potpunosti ispuniti svrhu s prvim danom otvaranja – rekao je gradonačelnik.
    Predviđeni rok završetka radova je početak jeseni 2019., kada se očekuje da zgrada bude u potpunosti završena, opremljena i naseljena.

Povezani članci

Back to top button
Skip to content