Novosti

Radovi prate zadanu dinamiku izvođenja radova na izgradnji kružnog toka na Peskima

Od sredine rujna, krenuli su radovi na rekonstrukciji raskrižja Grkinske ulice i Ulice Miroslava Krleže u Đurđevcu, a trenutno su u tijeku radovi na postavi rubnjaka.
Prethodno je zamijenjena posteljica, izmještene su instalacije te su izmješteni električni stupovi. Nakon što završe radovi na postavljanju rubnjaka krenut će se sa postavom instalacija oborinske odvodnje i asfaltiranjem kružnog toka.
Ovaj je projekt prijavljen u suradnji sa Županijskom upravom za upravljanje županijskim i lokalnim cestama, a cilj ovog projekta je povećanje sigurnosti u prometu s obzirom da je riječ o vrlo opasnom raskrižju.
Procijenjena vrijednost projekta iznosi 1,3 milijuna kuna, a s obzirom na to da se radi o spoju prometnica u nadležnosti Grada i Županijske uprave za ceste, Ministarstvo unutarnjih poslova projekt će sufinancirati sa 700 tis. kn, a preostali dio je osiguran u proračunu Grada i ŽUC-a.
Radovima je predviđena površinska rekonstrukcija raskrižja, odnosno uklonit će se postojeći asfalt i rubnjaci, a zatim slijedi izmještanje stupova javne rasvjete, rekonstrukcija mreže oborinske odvodnje te priprema posteljice, postava novih betonskih rubnjaka i asfalterski radovi.
-Radovi odlično prate zadanu dinamiku izvođenja i trenutno su ispred svih rokova, a vjerujem da će nas i vrijeme još dobro poslužiti. Izgradnjom kružnog toka smanjit će se brzina prometovanja na spoju ovih dviju ulica te će se osigurati dodatna sigurnost pješacima i vozačima koji se uključuju u promet iz ulice Miroslava Krleže na Grkinsku ulicu. Ovo je samo nastavak zajedničke suradnje sa ŽUC-om na projektima kojima se povećava sigurnost sudionika u prometu na našem području- rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.
Podsjećamo vozače da je zbog radova na raskrižju promet povremeno zatvoren te se regulira kroz obilazne pravce, a u zoni radova promet je omogućen samo za stanare i vozila gradilišta.

Povezani članci

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live