Novosti

Raspisan Javni poziv za dodjelu nepovratnih potpora poduzetništvu

 

Raspisan je javni poziv za dodjelu nepovratnih potpora poduzetništvu na području grada Đurđevca.

Predmet ovog Javnog poziva je dodjela nepovratnih potpora i subvencija za provedbu mjera iz „Programa mjera za poticanje poduzetništva na području Grada Đurđevca“ za 2016. godinu. Na 16. sjednici Gradskog vijeća Grada Đurđevca predstavljeno je niz mjera za poticanje poduzetništva koje su jednoglasno usvojene. Gradonačelnik je istaknuo kako su ove nove mjere, zapravo dopune postojećeg Programa poticanja poduzetništva koji se dorađuje na temelju prijedloga i u suradnji s poduzetnicima s područja Đurđevca.

Program obuhvaća neke od novih mjera te će se omogućit poduzetnicima koji posluju na području Grada ili imaju zaposlenike s područja Đurđevca da na javnim natječajima po povlaštenoj cijeni od 1 kn/m2 otkupe zemljište na kojemu je predviđena stambena izgradnja.

Grad je dopunio program i sa sufinanciranjem uređenja i opremanja ugostiteljskih terasa u cilju jačanja vizualnog identiteta Grada. Cilj mjere je poticanje jednoobraznog uređenja i opremanja terasa ugostiteljskih objekata na javnim površinama u vlasništvu Grad te podizanja kvalitete ugostiteljske usluge. Ugostitelji mogu računati na subvenciju troškova u visini 50 posto bez PDV-a, a najviše u iznosu trogodišnjeg iznosa poreza na korištenje javne površine.

Javni poziv i zahtjeve za pojedine mjere možete pronaći na službenim stranicama grada Đurđevca.

 

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live