Novosti

Redovna mjesečna konferencija PU KC-KŽ

Policijska uprava koprivničko – križevačka održala je redovnu mjesečnu konferenciju za novinare.

Prikaz stanja sigurnosti na području Policijske uprave zabilježenog u studenom novinarima je predočio glasnogovornik Dražen Laljek, kroz iznesene pokazatelje stanja kriminaliteta, sigurnosti cestovnog prometa, javnog reda i mira, zaštite od požara i nadzora državne granice. Dat je osvrt i na pokazatelje stanja sigurnosti u jedanaest mjeseci ove godine.

Ovlašten za obavljanje poslova voditelja Službe policije, Dragutin Brljak, najavio je provedbu tradicionalne operativne akcije “Mir i dobro”, koju će Policijska uprava provoditi i ove godine, kako bi božićni i novogodišnji blagdani protekli u miru, a povećala se opća sigurnost građana i postigla zadovoljavajuća razina javnog reda i mira, te spriječila zlouporaba oružja, eksplozivnih tvari i ostalih ubojitih sredstava. Naznačio je aktivnosti koje će policija provoditi i prikazao rezultate prošlogodišnje akcije, te je građanima uputio niz savjeta i pozvao ih na oprez i razboritost.

Vođa grupe protueksplozijske zaštite Mato Radotović upoznao je sa značajnijim zakonskim odredbama koje se odnose na prodaju i uporabu pirotehničkih i drugi eksplozivnih sredstava. Također, predočio je rezultate dragovoljne predaje oružja iz akcije “Manje oružja, manje tragedija” u 11 mjeseci ove godine i opetovano uputio poziv građanima na dragovoljnu predaju oružja i eksplozivnih sredstava. Naznačio je skup preventivnih aktivnosti koje policija provodi u edukaciji djece i svih građana.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live