Novosti

Repriza živih jaslica na Trgu sv. Jurja

Na Trgu sv. Jurja na reprizi živih jaslica uživalo je još više posjetitelja nego u petak. Posjetitelji su mogli vidjeti prizore betlehemske štalice i rođenje maloga Isusa.
Priča o Isusovu rođenju ispričana je kroz glumu i pjesmu, a dolazak tri kralja na konjima popraćen je velikim pljeskom.
Scenski prikaz ovoga puta izveli su članovi Gradskog kazališta Đurđevac, te članovi Konjičkog kluba Đurđevački graničari. Svojim se pjesmama za pravi božićni ugođaj pobrinuo zbor Dječjeg vrtića Maslačak i Dječji crkveni zbor Župe sv. Jurja.
Kao i večer prije brojni mališani su najviše uživali u druženju i slikanju s domaćim životinjama, koje su smještene uz same jaslice.
Posjetitelji su se mogli okrijepiti čajem, kuhanim vinom i kobasicama te dati dobrovoljni prilog koji će se iskoristiti za pomoć potrebitima. Održan je i Adventski sajam na kojemu su sudjelovali brojni izlagači: OPG-ovi, domaće radinosti, udruge i obrazovne institucije koji su prezentirali i prodavali prigodne božićne ukrase, suvenire, slastice i  domaće proizvode.
Oni koji su propustili žive jaslice mogu ih posjetiti 16., 17., 18., 19. ili 26. prosinca kad se jaslice sele do Staroga grada.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live