Novosti

Rezultati pojačanog nadzora prometa Policijske postaje Đurđevac

U cilju poboljšanja stanja sigurnosti u cestovnom prometu, u utorak, 16. kolovoza, na području Policijske postaje Đurđevac, od 15 do 20 sati proveden je pojačani nadzor prometa.
Tijekom pojačanog nadzora prometa vršen je nadzor brzine kretanja vozila, upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i mladim vozačima. Tijekom pojačanog nadzora izvršen je nadzor 34 vozača od čega tri mlada vozača. Utvrđena su ukupno 32 prekršaja.
Vozilima pod utjecajem alkohola upravljalo je pet vozača. Vozači su upravljali vozilima s koncentracijama od 0,50 do 1,00 g/kg alkohola u organizmu (2), od 1,00 do 1,50 g/kg (2) i s koncentracijama iznad 1,50 g/kg alkohola u organizmu (1). Mladi vozači nisu bili pod utjecajem alkohola.
Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u Prugovcu u 18.30 sati, kada je 69-godišnji vozač upravljao biciklom pod utjecajem alkohola od 1,56 promila.
Najveća koncentracija alkohola kod vozača motornog vozila utvrđena je u Suhoj Kataleni u 17.12 sati, kada je 43-godišnji vozač upravljao traktorom pod utjecajem alkohola od 1,39 promila.
U naselju je utvrđeno 19 prekoračenja dopuštenih brzina kretanja (1 prekoračenje za više od 50 km/h u naselju; četiri prekoračenja brzine od 30 do 50 km/h u naselju, te 14 prekoračenja brzine od 20 do 30 km/h u naselju).
Najveća brzina kretanja vozila u naselju izmjerena je u Ulici grada Vukovara u Đurđevcu u 19,28 sati, kada je vozač upravljao osobnim automobilom brzinom od 134 km/h iako je u rečenom mjestu brzina kretanja vozila ograničena na 50 km/h.
Od ostalih ostvarenih aktivnosti valja istaknuti prekršaj upravljanja tehnički neispravnim vozilom, prekršaj upravljanja motornim vozilima prije položenog vozačkog ispita i prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa.
Policijski službenici Policijske uprave koprivničko-križevačka će i u predstojećem razdoblju provoditi ciljane nadzore prometa u cilju smanjenja stradavanja osoba u prometnim nesrećama.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live