Novosti

Rezultati preventivno-represivne akcije PU

Na području Policijske uprave koprivničko-križevačke, provedena je preventivno-represivna akcija usmjerena na najčešće uzroke stradavanja u prometu.
Tijekom provedbe akcije policijski službenici su na državnim cestama na kojima je zabilježen veći broj prometnih nesreća s poginulim osobama vršili nadzor poštivanja prometnih propisa, pri čemu su posebnu pozornost posvetili poštivanju zakonskih odredbi koje se odnose na upravljanje vozilima nakon konzumacije alkoholnih pića, poštivanje ograničenja brzine kretanja, te korištenje sigurnosnog pojasa, zaštitne kacige i mobitela.
U provedbu akcije, uključili su se gradonačelnik Grada Koprivnice Mišel Jakšič, općinski načelnik Općine Virje Mirko Perok i općinski načelnik Općine Sveti Ivan Žabno Nenad Bošnjak.
Tijekom akcije kontrolirana su 54 vozila i 54 osobe. Ukupno je utvrđeno 10 prometnih prekršaja od čega pet prekršaja ne korištenja svjetala u prometu, dva prekršaja lakše tehničke neispravnosti vozila, prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa, prekršaj prekoračenja brzine u naselju i jedan ostali prekršaj.
Podijeljena su ukupno 44 promidžbena materijala vozačima koji nisu počinili prekršaj. Tijekom provedbe akcije zabilježena je jedna prometna nesreća s materijalnom štetom kao jedinom posljedicom.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live