AktualnoLife StyleNovostiVijestiVijesti iz ĐurđevcaVijesti iz zemlje i svijetaVijesti iz Županije

RITAM ZDRAVLJA Projekt Telecordis u primjerni već godinu dana, Hanžeković: “Znatno se smanjuje vrijeme dijagnostike, i pacijenti hvale projekt”

Bolesti srca i krvnih žila vodeći su uzrok bolesti i smrtnosti u Hrvatskoj, a u Europi su uzrok četiri smrtna slučaja od 10, što znači da od tih bolesti svaki dan na europskom kontinentu umre 10.000 ljudi.

S ciljem smanjenja smrtnosti od kardiovaskularnih bolesti Dom zdravlja Koprivničko-križevačke županije uključio se u projekt „Telecordis“ kroz koji su uvedena 4 telemedicinska centra u Đurđevcu, Križevcima, Rasinji i Glogovcu. Projekt je predstavljen u srpnju prošle godine, a godinu dana nakon početka provođenja telemedicinskih usluga u emisiji Ritam zdravlja odlučili smo saznati na koji način funkcionira i kakva iskustva donosi s terena.

foto: Silvija Zidar

Ravnateljica Doma zdravlja KKŽ Mirjana Hanžeković podsjetila o kakvom se projektu radi te istaknula kakva su dosadašnja iskustva;

-kazala je Hanžeković.
Mag. sestrinstva patronažna sestra u Domu zdravlja KKŽ Ispostavi Đurđevac, Andrea Horvat pojasnila je kako proces izgleda u praksi u ordinaciji do dobivanja rezultata;

– pojasnila je Horvat.

Snimio Tomislav Matijašić.

Dodajmo kako je u 2023. godini bilo više od 4200 realiziranih telemedicinski usluga iz kardiologije.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live