Novosti

Robotika i tehničke znanosti u emisiji “Neki novi klinci”

U emisiji “Neki novi klinci” Podravskog radija ugostili smo Ivana Filipovića i Karla Rupčića, učenike 4. a razreda smjera tehničar za mehatorniku Strukovne škole Đurđevac, zajedno sa profesorom elektrotehnike đurđevačke Strukovne škole, Brankom Pleadinom.
Tema emisije bila je obrazovanje za nove tehnologije a zašto je sve važnije govoriti o popularizaciji robotike i tehničkih znanosti među mladima, rekao nam je profesor Pleadin;
 
 
 
 
 
 
Treba spomenuti i da je Strukovna škola Đurđevac jedna od prvih škola u Hrvatskoj koja je u svoj obrazovni program uvela smjer ‘tehničar za mehatroniku’.
Učenici Karlo i Ivan govorili su o svojim iskustvima tijekom školovanja u spomenutom zanimanju, daljnjim planovima ali i sudjelovanju na Državnoj smotri radova elektrotehnike i računalstva.
U strukovnoj školi Đurđevac se uz poticanje na sudjelovanje na natjecanjima, učenicima nude i brojni dodatni sadržaji u nastavi kojima se nastoji potaknuti praktičan rad i dodatno usavršavanje učenika kako bi se što bolje pripremili za tržište rada u svom području, a kolike su šanse upravo za brzim zapošljavanjem učenika nakon školovanja, rekao je profesor Pleadin;
 
 
 
 
 

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live