Novosti

„Ružičasti listopad“ u Gimnaziji dr. Ivana Kranjčeva Đurđevac

U Gimnaziji dr. Ivana Kranjčeva Đurđevac održano je snimanje zajedničke fotografije u sklopu projekta „Ružičasti listopad“. Otvorena srca i svjesni činjenice da su prevencija i edukacija najvažniji koraci u ranom dijagnosticiranju bolesti u đurđevačkoj su se gimnaziji odlučili aktivno uključiti u projekt “Ružičasti listopad”. Na taj način pružaju potporu oboljelim ženama a druge potiću na promišljanje o važnosti samopregleda i redovitih pregleda.
Snimanju fotografije ružičaste vrpce su se pridružile članice udruge Narcise iz Đurđevca, dr. školske medicine te predsjednica i ravnateljica Gradskog Crvenog križa Đurđevac. Projekt je podržao i gradonačelnik grada Đurđevca, svi učenici i profesori đurđevačke gimnazije.
Udruga SVE za NJU pokrenula je nacionalnu javnozdravstvenu kampanju s ciljem podizanja svijesti o važnosti preventivnih pregleda – Ružičasti listopad – kojim žele senzibilizirati učenike srednjih škola koji će svojim mamama prenijeti ovu važnu poruku.
Oko 75 žena u Hrvatskoj mjesečno umre od raka dojke. Uzevši u obzir mogućnosti ranog otkrivanja, to je poražavajući broj. Evidentno je da postoji problem ili otpor žena prema odlasku na pregled. Stoga
“Ružičasti listopad” je javno-zdravstvena kampanja namijenjena ženama koje nisu obuhvaćene Nacionalnim programom ranog otkrivanja raka dojke. Statistike govore da se upravo u ranijoj dobi pokazuje sve veći broj novootkrivenih oboljelih žena.
Projekt će biti proveden u 22 grada u Hrvatskoj pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja, uz podršku Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i društva Hrvatskog Crvenog križa, s brojnim srednjim školama.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Skip to content
  • https://matrix-server.hr:8082/podravskiradio
  • Podravski Radio 87.6MHz
  • Radio