Novosti

S ciljem poticanja ženskog poduzetništva održana konferencija „Žene u muškom svijetu“

U organizaciji HGK Županijske komore Koprivnica i Kluba poslovnih žena “Alfa” Koprivničko-križevačke županije, a povodom obilježavanja dana ženskog poduzetništva, održana je konferencija pod nazivom „Žene u muškom svijetu“, kojoj je prisustvovao i župan Darko Koren.
Cilj konferencije bilo je predstavljanje uspješnih poduzetnica i njihovo povezivanje te rasprava o aktualnim temama i mogućnostima razvoja ženskog poduzetništva.
Župan je naglasio važnu ulogu žena u svim segmentima društva, pa tako i u poduzetništvu, kazavši kako su žene i muškarci jednako vrijedni i jednako sposobni za uspjeh.
„Žene treba ohrabriti da se odluče na taj put, na kojemu svakako imaju više prepreka nego muškarci, ali na razini Županije, Hrvatske pa i svijeta postoji mnogo uspješnih žena, koje su izborile svoje mjesto u grubom svijetu poduzetništva.“, dodao je župan.
Čestitao je organizatorima na promociji ženskog poduzetništva kroz ovu konferenciju te je kazao im Županija stoji na raspolaganju što se tiče pomoći i podrške, ujedno zahvalivši i županijskom Povjerenstvu za ravnopravnost spolova na svim aktivnostima koje provode.
Predsjednica Povjerenstva i dosadašnja predsjednica Županijske skupštine Verica Rupčić izrazila je podršku Klubu ALFA, s kojim često surađuje te je naglasila kako je kroz projekte i programe Povjerenstva mnogo toga učinjeno za ravnopravniji položaj žena u društvu, ali i da im predstoji još mnogo posla. Također je pohvalila sve veći broj poduzetnica, ali i političarki.
Okupljenima su se obratili i zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika Koprivnice Mišel Jakšić te predsjednica Kluba ALFA Melita Bači, koja je i sama uspješna poduzetnica.
Predavanje na temu „Vođenje bez titule“ održao je profesor Libertas međunarodnog sveučilišta Davor Perkov, a brojnim poduzetnicama, predstavnicama županijskih ustanova te ostalim zainteresiranima predstavljena je i izložba portreta članica Kluba ALFA.
 
Izvor slike KKŽ

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button
Skip to content
  • https://matrix-server.hr:8082/podravskiradio
  • Podravski Radio 87.6MHz
  • Radio