Novosti

‘Šahovski procvat’ u Gradu Đurđevcu

U povodu ostvarenih odličnih rezultata na ekipnom prvenstvu Hrvatske u šahu u Našicama, u emisiji Neki novi klinci u programu Podravskog radija, ugostili smo Prvakinje Hrvatske 2017. u šahu; Jelenu Kokša, Emu Bevanda, Lorenu Bevanda i Lanu Plazek, s njima je u timu bila još i Anamarija Radiković koja nije bila u mogućnosti sudjelovati u emisiji.
Gosti su također bili i trener ŠK Picok Đurđevac Stanko Domitrović i učitelj informatike u OŠ Grgura Karlovčana Đurđevac, Nikola Mihočka, koji su nam više rekli o natjecanjima i samom šahu kao igri koja nema nedostataka.
Za početak, trener Domitrović osvrnuo se na natjecanje u Našicama i trenutno stanje po pitanju interesa djece za šah u ŠK Picok;
 
 
U mjesecu prosincu također je u OŠ Grgura Karlovčana održano i školsko natjecanje u šahu na kojem je nastupilo 36 učenika škole, a petero najboljih sudjelovalo je i na šahovskom turniru u Zagrebu u sklopu kojega je bila odigrana i simultanka velemajstora Garija Kasparova sa poznatim osobama iz javnog života.
Učitelj Mihočka osvrnuo se na ostvarene rezultate đurđevačkih osnovnoškolaca na turniru u Zagrebu;
 
 
I trener Domitrović i učitelj Mihočka složili su se kako je šah igra za sve generacije i kao igra bogate povijesti i brojnih prednosti, dio je opće kulture svakog intelektualca.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live