Novosti

Sajam učeničkih zadruga u Strukovnoj školi Đurđevac

U okviru projekta Poduzetnik za pet koji se financira iz Europskog socijalnog fonda u Strukovnoj školi Đurđevac održan je Sajam učeničkih zadruga. Na sajmu su se sa svojim proizvodima i uslugama predstavile brojne učeničke zadruge osnovnih i srednjih škola s područja Koprivničko-križevačke županije i susjednih županija.

Ukupna vrijednost projekta Poduzetnik za pet je 288.087,71 kuna, a nositelj projekta je Strukovna škola Đurđevac dok su partneri PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja i Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije.

Gradonačelnik Željko Lacković pozdravio je okupljene te je pohvalio osnivanje i rad učeničkih zadruga koje su ujedno uvod u svijet poduzetništva u koji učenici ulaze nakon završetka svojeg školovanja.

Kroz sudjelovanje na raznim sajamskim manifestacijama učenici kroz projekt razvijaju marketinške vještine, dok će kroz niz drugih događanja, kao što je i ovaj sajam te studijska putovanja imati priliku upoznati se sa sličnim učeničkim zadrugama u Hrvatskoj. Učenici će isto tako posjetiti poduzetnike u okruženju kako bi stekli iskustva vezana uz svijet poduzetništva. Ciljana skupina su učenici drugih i trećih razreda četverogodišnjih zanimanja (ekonomisti) te učenici završnih razreda trogodišnjih zanimanja (kuhari i pomoćni kuhari i slastičari).

DSCF9818-150x100 DSCF9827-150x100 DSCF9828-150x100
 

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live