NovostiVijesti

Sastanak s predstavnicima HŽ Putničkog prijevoza – od prosinca dodatna željeznička linija i bolja povezanost sa Zagrebom

U prostorijama Županijske uprave župan Darko Koren i suradnici održali sastanak s predstavnicima HŽ Putničkog prijevoza – predsjednikom Uprave Željkom Ukićem, direktoricom prodaje i marketinga Sonjom Cvetković te šefom Službe za tehnologiju prijevoza Ivanom Ružićem.
Glavne teme sastanka bile su vozni red te radovi na projektu “Rekonstrukcija postojećeg i izgradnja drugog kolosijeka željezničke pruge na dionici Križevci – Koprivnica – državna granica”.
„Modernizacija željezničkog prometa rezultirat će efikasnijim prijevozom putnika, a bolja prometna povezanost omogućit će ne samo razvoj županijskog gospodarstva, nego i svih sfera društvenog života. Sigurno je da radovi ovakvog obima traže dodatno strpljenje i razumijevanje putnika, kako zbog prijevoza autobusima, tako i zbog kašnjenja, no vjerujem da će radovi na željeznici biti realizirani na vrijeme i u skladu s visokim standardima, a nova pruga u punom profilu na zadovoljstvo i korist svih nas“, dodao je župan Koren te izrazio zadovoljstvo što toliko djece i mladih prometuje željeznicom.
Naime, prema podatcima HŽ-a u prvih pet mjeseci ove godine bilo je čak 100 tisuća dječjih putovanja na području naše županije. Rezultat je to pilot-projekta besplatnog javnog željezničkog prijevoza djece i učenika osnovnih i srednjih škola na području cijele Hrvatske, kojim se omogućilo neograničeno korištenje željezničkog prijevoza za svakodnevna putovanja u školu te povremena putovanja, kao što su jednodnevni izleti, odlasci liječniku, ljetovanje i drugo.
Predsjednik Uprave Željko Ukić predstavio je aktivnosti koje tvrtka provodi te se osvrnuo na izgradnju drugog kolosijeka željezničke pruge na dionici Križevci – Koprivnica – državna granica kazavši kako je riječ o velikom i značajnom projektu kojim će se kvaliteta putničkog prijevoza podići na visoku razinu.
Sastanku su prisustvovali i zamjenik župana Ratimir Ljubić, pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo Marijan Štimac te pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje Ana Mušlek, a nadalje se razgovaralo o mogućnostima novih modela integriranog prijevoza koji bi povezao autobusni i željeznički prijevoz i dodatnim subvencijama prijevoza za putnike. Također predstavnicima HŽ Putničkog prijevoza prezentiran je i model javnog linijskog autobusnog prijevoza koji je Županija inicirala kako bi kroz 79 autobusnih linija osigurala dostupnost prijevoza za sve stanovnike naše županije.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live