Novosti

Savjet za sigurnost prometa na cestama održao 37. sjednicu

Savjet za sigurnost prometa na cestama Koprivničko-križevačke županije održao je 37. sjednicu koju je otvorio predsjednik Savjeta Stjepan Peršin.
Predsjednik Savjeta je izvijestio članove o provedbi akcije „Sigurno u školu s HAK-om 2016.“ i pri tome naglasio kako se ovom akcijom nastoji skrenuti pažnja vozačima, roditeljima i djeci kako pravilno sudjelovati u prometu. Dodao je kako su akcijom, koja je provedena na trgovima u Križevcima, Koprivnici i Đurđevcu, bili obuhvaćeni učenici prvih razreda kao i djeca iz vrtića, a akcija će se nastaviti obilaskom prvih razreda osnovnih škola gdje će se učenicima održati predavanje o sigurnosti u prometu.
Jedna od tema sjednice bilo je i stanje sigurnosti prometa na cestama Koprivničko-križevačke županije u prvih osam mjeseci ove godine, a o tome je izvijestila voditeljica Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa u Policijskoj upravi Koprivničko-križevačkoj Mirela Škvorc. Naglasila je kako je u prvih osam mjeseci bilo 383 prometnih nesreća od čega je devet osoba poginulo, a kao najveće uzroke prometnih nesreća navela je brzinu, oduzimanje prednosti prolaska, vožnju pod utjecajem alkohola te mlade vozače. Naime, zbog neprilagođene brzine u prvih osam mjeseci ove godine dogodilo se 87 prometnih nesreća, zbog oduzimanja prednosti prolaska 78, zbog vožnje pod utjecajem alkohola 110, a mladi vozači prouzročili su ukupno 76 prometnih nesreća.
Stjepan Marković iz Hrvatskih cesta pružio je i kratku informaciju o stanju državnih cesta i planovima realizacije do 2016. godine te se osvrnuo na novoizgrađenu brzu cestu DC10 od Gradeca do Križevaca. Dodao je kako su u tijeku izgradnje kružnih tokova u Kloštru Podravskom te kod Kampusa u Koprivnici dok je u Svetom Ivanu Žabnu dobivena građevinska dozvola za gradnju istog. Napomenuo je i kako je zimska služba krenula s pripremama za nadolazeću sezonu te kako je realizacija redovnog održavanja cesta pod kontrolom.
Na kraju sjednice, Mirela Škvorc je izvijestila kako će se 21. rujna 2016. godine u sklopu projekta Edward provesti Europski dan bez poginulih u prometu čiji je cilj ostvariti jedan dan bez poginulih u prometu te će vozači moći položiti zakletvu.
Pored toga, održat će se i Dan ljubaznosti u prometu čiji je cilj zaštititi pješake na način da se na zebrama na kojima su učestala stradavanja pješaka, bilježe, a potom i nagrade vozači koji će propustiti pješake na zebrama.
Služba ureda župana

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live