Novosti

Sedma smjena redovnih dislokacija podravsko-prigorskih vatrogasaca na otok Lastovo

Temeljem Programa aktivnosti u provedbi posebnih mjera zaštite od požara od interesa za Republiku Hrvatsku u 2018. godini te zapovijedi glavnog vatrogasnog zapovjednika Republike Hrvatske Slavka Tucakovića, podravsko-prigorski vatrogasci kreću na 7. smjenu redovnih dislokacija na otok Lastovo.
Na otok Lastovo bit će upućena dva djelatnika JVP Đurđevac i jedan djelatnik JVP Križevci, kao i pripadnici DVD-a Bukovje i DVD-a Đurđevac. Na dislokaciji će se nalaziti i šumsko terensko vozilo opremljeno kombiniranom pumpom, spremnikom sa 4500 litara vode i 200 litara pjenila i krovnim bacačem, koje je opremljeno i kompletnom opremom za gašenje požara i hidrauličkim alatom za potrebe tehničkih intervencija.
Vozilo je u vlasništvu Javne vatrogasne postrojbe Đurđevac. Na dislokaciji će se nalaziti i višenamjenska auto-cisterna, kapaciteta 7000 litara vode, opremljena kompletnom opremom za gašenje požara te radio-vezom. Prijevoz vatrogasaca iz Đurđevca izvršiti će se vozilom u vlasništvu JVP Đurđevac do Križevaca, a dalje vozilom  JVP Križevci do trajektne luke Split.
Sedma smjena dislokacije traje 15 dana.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Skip to content
  • https://matrix-server.hr:8082/podravskiradio
  • Podravski Radio 87.6MHz
  • Radio