Novosti

Širokopojasni internet u Đurđevcu prošao prvu provjeru

Grad Đurđevac je dobio potvrdu HAKOM-a da je provedena preliminarna provjera nacrta plana širokopojasnog interneta za Grad Đurđevac i susjedne općine s kojima Grad ima potpisan Sporazum o razvoju infrastrukture širokopojasnog interneta.
Prva faza projekta je bila izrada Studije izvodljivosti i Plana razvoja širokopojasne infrastrukture, a u uskoro će biti otvorena javna rasprava vezana uz usvajanje konačnog plana.
To je infrastruktura 21. stoljeća koja omogućava razvoj poduzetničkih zona, poduzetništva i obrtništva, omogućuje zapošljavanje i zdravu konkurenciju. Razvoj širokopojasnog interneta povećati će brzinu interneta što je ključni faktor za unapređenje usluga sustava zdravstva, obrazovanja, znanosti, istraživanja i razvoja, kulture, svih vrsta pružanja usluga ‘na daljinu’, te je preduvjet za uključenje građana u informacijsko društvo.
Grad Đurđevac će kao nositelj provedbe projekta za područje đurđevačke Podravine aplicirati na natječaje resornih ministarstava, a kasnije i prema fondovima EU.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live