Novosti

Sjećanje na prve žrtve rata: svečano otvoren 1. memorijalni Carp Cup Kolar – Juriša

Na jezeru Drnić u Novom Virju, u organizaciji UDRUGE HRVATSKIH BRANITELJA RH otvoren je 1. memorijalni Carp Cup Kolar – Juriša, sportsko-edukativna aktivnost koja se organizira u spomen na poginule hrvatske branitelje Ivicu Kolara i Peru Jurišu. T
o su prve žrtve s područja tzv. Đurđevačke Podravine, a bili su pripadnici II gardijske brigade. Poginuli su u mjestu Ljubovo, 06. srpnja 1991. godine.
U ime Grada Đurđevca i u ime predsjednika vijeća i saborskog zastupnika okupljene je pozdravio Marijan Ružman, potpredsjednik Županijske skupštine i vijećnik Gradskog vijeća.
-Pohvaljujem organizatore i ovakvu hvalevrijednu inicijativu da se u znak sjećanja na naše branitelje svake godine organiziraju i održavaju ovakva sportska natjecanja na kojima se na druženju okupe brojni branitelji. I sam sam bio branitelj u Domovinskom ratu i smatram da ne trebamo stalno misliti o traumama i prošlosti, trebamo gledati u budućnost i na najljepši način se sjećati svih koji su dali svoj život za domovinu upravo kroz ovakva zajednička druženja- rekao je Marijan Ružman.
Organizatori su istaknuli kako planiraju kroz sportsko i rekreativno druženje spojiti s očuvanjem sjećanja na tragična ratna zbivanja i žrtve onih koji su njima sudjelovali, pa su osim ribolova i druženja predviđena i kraća edukativna predavanja o Domovinskom ratu namijenjena mlađim sudionicima.
Druženju je prethodilo polaganje vijenca i paljenje svijeća na Gradskom groblju kod spomen obilježja KRIŽ ŽIVOTA. Na taj način odala se počast svim hrvatskim braniteljima koji su dali svoj život za domovinu.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Skip to content
  • https://matrix-server.hr:8082/podravskiradio
  • Podravski Radio 87.6MHz
  • Radio