Novosti

Škola hrvatskog folklora – zima 2018.

Škola hrvatskog folklora, dugogodišnji projekt Hrvatske matice iseljenika, započinje u srijedu, 3. siječnja 2018. godine i održavati će se deset dana u Koprivnici.
Kroz ovaj projekt ostvaruju se važni ciljevi Hrvatske matice iseljenika: očuvanje, jačanje i promicanje hrvatske tradicijske kulture i hrvatskog nacionalnog i etničkog identiteta u hrvatskom iseljeništvu i među pripadnicima hrvatskih zajednica izvan domovine te povezivanje raseljene i domovinske Hrvatske.
Stručni program Škole osmislio je i postavio prije 50-ak godina znanstvenik iz područja etnologije i etnokoreolog dr. sc. Ivan Ivančan. Današnji programski stručni voditelj Andrija Ivančan u program je ugradio suvremene trendove plesne edukacije te je njeno pohađanje i polaganje ispita jedan od kriterija za stjecanje statusa u Hrvatskom društvu folklornih koreografa i voditelja.
Osim programskog stručnog voditelja Andrije Ivančana, umjetničkog ravnatelja nacionalnog ansambla pjesama i plesova Hrvatske „Lado“, Odjel tambura vodi Tibor Bun, a Odjel tradicijskih glazbala glazbeni pedagog Vjekoslav Martinić.
Svečani završni koncert polaznika Škole održat će se u petak, 12. siječnja 2018. u Koprivnici.
 
foto; KCKZZ.HR

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live