Novosti

Srednja škola Stjepana Sulimanca je primjer dobre prakse strukovnog obrazovanja

U Ministarstvu znanosti i obrazovanja održan je Forum promocije strukovnog obrazovanja. Središnja je tema Foruma je bila promocija i popularizacija strukovnog obrazovanja stoga je Ministarstvo znanosti i obrazovanja prezentiralo i dva najbolja primjera strukovnog obrazovanja u Republici Hrvatskoj: Srednju školu Matije Antuna Reljkovića iz Slavonskog Brooda i Srednju školu Stjepana Sulimanca iz Pitomače.
Ove dvije izvrsne škole prezentirali su njihovi ravnatelji Josip Ivoš i Vlado Prskalo. Ravnatelj Ivoš je naglasio da je uz izvrstan rad nastavnika i suradnju s učenicima i roditeljima, ključ uspjeha i izvrsna suradnja s lokalnom zajednicom – Općinom Pitomača i Virovitičko-podravskom županijom koje su pokazale brigu i razumijevanje za potrebe srednjoškolskog obrazovanja u Pitomači, te financirali strateške projekte poput izgradnje i opremanja nove školske zgrade.
Forum je otvorio ministar znanosti i obrazovanja Pavo Barišić.
Forumu su prisustovali svi ključni dionici sustava strukovnog obrazovanja. Također, predstavljene su i buduće aktivnosti unaprjeđenja strukovnog obrazovanja koje će Ministarstvo u suradnji s dionicima strukovnog obrazovanja provoditi u nadolazećem razdoblju.
Uz navedeno, obuhvaćene su i teme od iznimne važnosti za pozicioniranje Republike Hrvatske u europskome kontekstu. Na Forumu su predstavljena dva međunarodna projekta u kojima sudjeluje Ministarstvo znanosti i obrazovanja u sklopu Švicarsko-hrvatskoga programa suradnje.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button
Skip to content
  • https://matrix-server.hr:8082/podravskiradio
  • Podravski Radio 87.6MHz
  • Radio