Novosti

SŠ S. Sulimanca iz Pitomače sudjelovala na natjecanju Čitanjem do zvijezda i održala Noć knjige

Učenice SŠ S. Sulimanca iz Pitomače Ana Marija Mihoković, Patricia Apatić i Ivona Derežić sudjelovale su na antjecanju Čitanjem do zvijezda – natjecanju u kreativnosti i znanju za srednje škole.
Zadatak natjecanja bio je pročitati četiri knjige, pažljivo i s razumijevanjem čak i nekoliko puta, te sudjelovati u online kvizu. Natjecanje se provodi tako da svi prijavljeni srednjoškolci u isto vrijeme odgovaraju na pitanja. U veljači su izborile plasman za sudjelovanje na nacionalnoj razini natjecanja Čitanjem do zvijezda.
Dodajmo da je u SŠ S. Sulimanca održana Noć knjige – manifestacija koja se u Hrvatskoj provodi od 2012. godine s ciljem da se barem jedan dan u godini pozornost posveti čaroliji stvaranja i radosti čitanja knjige.
Ove godine Noć knjige „zagrlila“ je vikend od 21. do 24. travnja i obuhvatila Dan hrvatske knjige i Svjetski dan knjige i autorskih prava. Upravo o autorskim pravima u SŠ je održana radionica s 3. razredom programa upravni referent, govorilo se o problematici autorskih prava, njihovoj primjeni. Radionicu su osmislile i vodile profesorica Vlatka Vrban i Diana Musić, knjižničarka.
 

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live