NovostiVijesti

Strukovna škola Đurđevac; isporuka opreme za automatizaciju

Strukovnoj školi Đurđevac je isporučen prvi komplet opreme za automatizaciju u okviru projekata „Centar kompetentnosti u Koprivničko-križevačkoj županiji“ i „Razvoj kompetencija kroz učenje temeljeno na radu“. Isporuku je izvršila tvrtka iz Zagreba, prema Ugovoru o javnoj nabavi opreme za Centar kompetentnosti u Koprivničko-križevačkoj županiji.

Ovom isporukom Strukovna škola Đurđevac dobila je najmoderniju industrijsku opremu za automatizaciju koja će se koristiti za vježbe i praktičnu nastavu u obrazovnim programima tehničar za mehatroniku, tehničar za računalstvo i elektroničar-mehaničar, kao i u programima obrazovanja odraslih. Isporučena oprema obuhvaća programirljive logičke upravljače, analogne ulazno-izlazne module, programsku podršku, industrijska napajanja, regulator Jumo, strujna mjerna kliješta, pretvarače frekvencije i napona Delta, upravljačke panele za pretvarače frekvencije i napona Delta, industrijske ultrazvučne senzore, mjerače protoka, kameru s predinstaliranim softverom za raspoznavanje boja i oblika. Sva navedena oprema poslužit će kod izrade i simulacije rada kompleksnih sustava automatizacije, čime se učenicima i odraslim polaznicima Strukovne škole Đurđevac omogućuje obrazovanje za znanja i vještine potrebne u stvarnim proizvodnim i automatiziranim procesima. Ukupna vrijednost isporučene opreme je 225.011,50 kn.

Projekte „Centar kompetentnosti u Koprivničko-križevačkoj županiji“ i „Razvoj kompetencija kroz učenje temeljeno na radu“ zajedno provode Obrtnička škola Koprivnica, kao nositelj, te Strukovna škola Đurđevac i Koprivničko-križevačka županija, kao partneri na projektu.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button
Skip to content
  • https://matrix-server.hr:8082/podravskiradio
  • Podravski Radio 87.6MHz
  • Radio