NovostiTehnologijaVijesti iz Podravine

Strukovna škola Đurđevac; Međunarodni sastanak u okviru projekta „From Technical Drawing to CNC program“

Ravnatelj Darko Špoljar te nastavnici Branko Pleadin, Martin Ivandija, Vjekoslav Tomrlin, Ranko Dorčec, Davor Čižmešinkin i Jasenka Bevanda sudjelovali su 8. i 9. srpnja 2021. godine na drugom međunarodnom sastanku projektnih partnera u okviru Erasmus+ KA202 projekta „From Technical Drawing to CNC program“, koji je održan u Češkoj.

Teme sastanka bile su usklađivanje pripreme digitalnih nastavnih materijala iz područja tehničkog crtanja i CNC tehnologija, evaluacija dosad izrađenog dijela stručnog rječnika te upoznavanje s CNC tehnologijama koje koristi češka partnerska škola u okviru svojih obrazovnih programa.

Kao nastavak dosad provedenih projektnih aktivnosti započelo se s planiranjem nadolazećih sastanaka projektnih partnera te učeničkih mobilnosti, s ciljem evaluacije pripremljenih nastavnih materijala.

U okviru sastanka realiziran je i stručni posjet pogonima tvrtke Kovolis u mjestu Hedvikov te srednjovjekovnom dvorcu Žleby.

Ovim projektom Strukovna škola Đurđevac nastavlja s razvojem novih obrazovnih programa i mogućnosti realizacije kvalitetne praktične nastave u skladu s potrebama stručnog obrazovanja i osposobljavanja za lokalno tržište rada. Kako su specifična znanja i vještine iz područja CNC tehnologija i obrade materijala vrlo tražena, ne samo na lokalnoj i regionalnoj razini, već i na području svih zemalja Europske unije, dugoročnu korist od ovog projekta imat će i naredne generacije učenika Strukovne škole Đurđevac, kojima će se kroz zanimanje CNC operater omogućiti stjecanje znanja i vještina prema europskim normama kvalitete.

Ukupni iznos projekta je 122.918,00 EUR, a sufinanciran je sredstvima programa Europske unije Erasmus+. Projekt traje od 1. rujna 2020. do 30. lipnja 2022. godine.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Skip to content