Life StyleNovostiVijesti

Strukovna škola Đurđevac; Mobilnost učenika i nastavnica u Norvešku

U okviru Erasmus+ projekta “Sync with Nature” 10 učenika Strukovne škole Đurđevac u pratnji nastavnica Zvjezdane Smes i Lovorke Kučinić u periodu od 7. do 13. lipnja 2022. sudjelovalo je na mobilnosti u mjestu Sønsterud u Norveškoj.

Riječ je o trećoj zajedničkoj mobilnosti u projektu na kojoj su, osim učenika i nastavnica Strukovne škole Đurđevac, sudjelovali i domaćini iz škole Sønsterud te učenici i nastavnici Spojene škole Detva iz Slovačke.

Projekt „Sync with Nature“ pokrenut je s ciljem približavanja ideja o važnosti i potrebi zaštite okoliša i održivog suživota s prirodom učenicima strukovnih škola, a glavne aktivnosti tijekom mobilnosti obuhvatile su posjete lokalnim zaštićenim područjima prirode te upoznavanje s tradicijom ruralnih krajeva južne Norveške.

Prvog dana sudionici mobilnosti upoznali su se s organizacijom rada i nastave škole domaćina te isprobali simulator strojeva za šumarske radove. U nastavku tjedna posjetili su šumarski muzej u Elverumu i olimpijski grad Lillehammer te osvojili planinski vrh Formokampen. Posljednja dva dana mobilnosti protekla su u posjetu nacionalnom parku Dovre i mjestu Hjerkin, vidikovcu Snøhetta, vožnji kanuom na rijeci Kynna te zajedničkom druženju s učenicima i nastavnicima obiju partnerskih škola. Nekolicina učenika i nastavnika okušala se u kupanju u ledenom planinskom jezeru čime su postali ponosni vlasnici diplome za položeni vikinški izazov.

Nakon tjedan dana boravka u Norveškoj uslijedio je povratak u Hrvatsku u toplije okruženje.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live